Ζαχαρώνει τη La Ferrari ο Κίμι;

O 34χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής περνά τις μέρες του στο Μαρανέλο όπου έχει εκπλήξει ευχάριστα τους επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας με την επαγγελματική του προσέγγιση.

Χτες ο Iceman συμμετείχε σε απανωτές συσκέψεις στο εργοστάσιο της Ferrari με τους μηχανικούς του ώστε να διαμορφώσει το πρόγραμμα δοκιμών για τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που ξεκινούν στο Μπαχρέιν την ερχόμενη Τετάρτη 19/2. Επιπλέον έκανε κάποιες τελευταίες τροποποιήσεις στη θέση οδήγησης της F14T.

Εκτός όμως από την F14 T ο Ράικονεν ζήτησε και είδε την εξωτική La Ferrari
την οποία και οδήγησε σε μια μέρα που η Ιταλική εταιρεία έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας Ferrari California.

O Φινλανδός την έκανε μια βόλτα αλλά δεν πρόλαβε να την οδηγήσει στην πίστα του Φιοράνο. Δεσμεύτηκε να το κάνει την επόμενη μέρα που θα βρεθεί στο Μαρανέλο.

Μιλώντας στην Ιταλική «Gazzetta dello Sport» ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι ανέφερε για το Ράικονεν: «Τον βρίσκω πιο ώριμο, όπως είμαστε όλοι σε σχέση με το παρελθόν, πιο έμπειρο και πιο πολύ μέλος της ομάδας. Έχει ήδη έρθει αρκετές φορές στο εργοστάσιο, πρακτικά βρίσκεται εδώ κάθε βδομάδα. Γνωρίζει καλά τις δυνατότητές του, συνειδητοποιεί το ειδικό βάρος της ομάδας και την ιδιαιτερότητα της πρόκλησης που έχει μπροστά του. Αντιμετωπίζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό από ένα άσσο όπως ο Φερνάντο με τον οποίο συνεργάζεται αποδοτικά. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε μαζί του κρίνοντας λογικά και όχι συναισθηματικά. Ο Ράικονεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση της συνύπαρξης με τον Αλόνσο, το βάρος να αγωνίζεται για την Ferrari ξέροντας πως η 2η θέση είναι καταστροφή. Δεν έχουν πολλοί οδηγοί αυτή την ικανότητα, στην πίστα θα φανεί αν κάναμε τη σωστή επιλογή».

Οι πληροφορίες που θέλουν το Ράικονεν να ρωτά για την τιμή της La Ferrari και τα περιθώρια έκπτωσης που έχει ως μέλος της ομάδας δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά ούτε και διαψεύστηκαν.



Ο Ράικονεν (δεξιά) συζητά με τους μηχανικούς της Ferrari. Δίπλα του διακρίνεται ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ιταλικής ομάδας και συμπατριώτης μας Νικόλας Τομπάζης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr