Νέο ρεκόρ για την Porsche Taycan Turbo GT
13.03.2025
10:00
Η κορυφαία έκδοση της Porsche Taycan εμπλουτίζει την λίστα με τα ρεκόρ ταχύτερου γύρου.
Το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο για την Porsche και την Taycan Turbo GT, καθώς το κορυφαίο σπορ EV μοντέλο σημείωσε χρόνο 1:42.1 στην πίστα του Ιντερλάγκος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Πίσω από το τιμόνι της κορυφαίας Taycan που ήταν εξοπλισμένη με το πακέτο Weissach, βρέθηκε ο Φελίπε Νασρ, τρεις φορές πρωταθλητής IMSA και πρώην οδηγός F1, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που η ηλεκτροκίνητη Porsche επιταχύνει και αποδίδει την ισχύ της.
Στην προκειμένη περίπτωση φτάνει τους 1.034 ίππους και τα 1.340 Nm, προσφέροντας το σπριντ των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,2 δευτερόλεπτα, ενώ συνεχίζει να επιταχύνει έως τα 305 χλμ./ώρα.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά έδωσαν στον Βραζιλιάνο οδηγό όλα τα εφόδια για να φτάσει μία «ανάσα» από το 1:42. Και το έκανε ολοκληρώνοντας τον γύρο στο περίφημο Autodromo Jose Carlos Pace των 4,309 χλμ. με τις 15 στροφές και τις υψομετρικές διαφορές.
Αυτό ήταν το τέταρτο ρεκόρ πίστας που κατακτάει στην κατηγορία της η Taycan Turbo GT, καθώς κατέχει το ρεκόρ και στο Nurburgring όπου «εξαφάνισε» την επίδοση του Tesla Model S Plaid, αλλά και τα ρεκόρ σε Laguna Seca και Σαγκάη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr