Τα νέα gadgets της Tesla

Tesla ανακοίνωσε πως θα διαθέσει την αναβάθμιση λογισμικού η οποία ενδεχομένως να ονομαστεί «2023.4» για τα μοντέλα της.

Το νέο, αναβαθμισμένο λογισμικό τής αμερικανικής εταιρείας το οποίο πιθανόν να «βγει στον αέρα» σε χρονικό διάστημα πλησίον τού αντίστοιχου «FSD Beta V11.3».

Από την αμερικανική εταιρεία δεν ανακοινώνεται επίσημα τι καινούργιο θα διαθέτει η «2023.4». Ωστόσο, οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι κάποιες από αυτές θα αφορούν τόσο στο τιμόνι των μοντέλων της εταιρείας όσο και στους προβολείς.

Μ
ε την αναβάθμιση του λογισμικού θα υπάρχει η αυτόματη λειτουργία της θερμαινόμενης στεφάνης του τιμονιού. Η επιλογή της θα επιτρέπει στο αντίστοιχο σύστημα να αυξάνει τη θερμοκρασία σε αυτή όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή, τους χειμερινούς μήνες. Φυσικά, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και η κατ’ επιλογή ενεργοποίηση.


Εκτός αυτού, έγινε γνωστό ότι με την αναβάθμιση το σύστημα «Sentry Mode» θα διαθέτει επιλογή διαλείπουσας αφής των προβολέων στην περίπτωση που το σύστημα περιμετρικού ελέγχου του αυτοκινήτου αντιληφθεί ότι πλησιάζει κάποιος για να βανδαλίσει ή να κλέψει το όχημα.


Μέχρι σήμερα, σε μια τέτοια περίπτωση, αυτό άναβε τη μεγάλη «σκάλα» των φώτων με σκοπό να τρομάξει αυτόν που έχει κακή πρόθεση αλλά και να φωτίσει τον περιβάλλοντα χώρο και ειδοποιήσει τους τυχόν παρευρισκόμενους. Πλέον, αυτό θα γίνεται με παλλόμενο φωτισμό για να μην τυφλώνει και ενοχλεί τους περαστικούς κοντά στο αυτοκίνητο.

Με αυτό τον τρόπο οι κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά του οχήματος θα μπορούν να καταγράφουν ευκρινέστερα το συμβάν και ενδεχομένως τον σωματότυπο ή και το πρόσωπο του κακοπροαίρετου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr