Citroen: Inspired by the future

Η διαχρονική υπεροχή των αυτοκινήτων της Citroen, υπογραμμίζεται με μια σειρά καινοτομιών που αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα για τα μοντέλα της Γαλλικής μάρκας και έλκουν την έμπνευσή τους από τις επιθυμίες και τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών

Η Citroen από το 1919 έχει τοποθετηθεί στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας παράγοντας αυτοκίνητα που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία, κάνοντας τη Γαλλική μάρκα ιδιαίτερα δημοφιλή. Χαρακτηριστικό της Citroen είναι το ότι ανέκαθεν αναγνώριζε εγκαίρως τις τάσεις του lifestyle ανά εποχή και προσάρμοζε ανάλογα τα νέα της μοντέλα.

Αυτό ακριβώς είναι και η πηγή της έμπνευσης για την εταιρική υπογραφή “Inspired by You” που ενσαρκώνεται με τον καλύτερο τρόπο στα αυτοκίνητά της που συνδυάζουν την ξεχωριστή σχεδίαση με την κορυφαία άνεση για τους επιβάτες. Η Citroen καταφέρνει και κάνει τη διαφορά από τις υπόλοιπες ευρείας παραγωγής μάρκες, καθώς προσφέρει και ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες της.


Το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort που αφορά όλα τα μοντέλα της Γαλλικής εταιρείας, εγγυάται την άνεση. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ολιστικής προσέγγισης στην άνεση, με το οποίο η Citroen επιδιώκει να καλύψει 4 άξονες που αφορούν την άνεση οδηγού και επιβατών στα αυτοκίνητά της:

Φιλτράρει τυχόν εξωτερικές παρεμβολές, για να είναι η κάθε διαδρομή ξεκούραστη, με λύσεις που αφορούν στους κραδασμούς της ανάρτησης και στην ακουστική της καμπίνας.

  • Απλοποιεί την παραμονή των επιβατών στην καμπίνα, προσφέροντας γενναιοδωρία στους χώρους και λειτουργικά σημεία αποθήκευσης αντικειμένων.
  • Δημιουργεί πιο ομαλή οδηγική εμπειρία με διαισθητική τεχνολογία και βοηθήματα οδήγησης που μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά, καθώς επίσης και με την ψηφιακή διασύνδεση μεταξύ του αυτοκινήτου και των επιβατών. Συμβάλλει στην ηρεμία του οδηγού, έχοντας ως λειτουργική πληροφορία μπροστά του μόνο τα απολύτως απαραίτητα δημιουργώντας μια χαλαρή εσωτερική ατμόσφαιρα.



Μέσω αυτού του προγράμματος, η Citroën επαναλαμβάνει τα διαπιστευτήρια και την τεχνογνωσία της στον τομέα της άνεσης, με μια σειρά από καινοτομίες που συμβάλλουν στην ευημερία των επιβατών με τρόπο μοναδικό.

Το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort υπάρχει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού των μοντέλων της μάρκας. Καθοδηγούμενο στην ουσία από την αλλαγή των προσδοκιών των πελατών, το πρόγραμμα υποστηρίζει τη διαδικασία σχεδιασμού τόσο από άποψη στυλ όσο και τεχνολογίας.

Είναι ορατό στα τρέχοντα μοντέλα και θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό παράγοντα στο μέλλον. Τα μαλακά και ευχάριστα στην αφή υλικά και η υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κάθε μοντέλου της Citroen, είναι όλα μέρος του προγράμματος που πάει την άνεση σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Από το ενισχυμένο και πιο «πυκνό» αφρώδες υλικό στα καθίσματα, έως και τις αναρτήσεις που με τα Progressive Hydraulic Cushions, τα μοντέλα της Citroen απογειώνουν την άνεση των επιβατών.



Η τεχνολογία των αναρτήσεων από την Traction Avant με τις υδροπνευματικές αναρτήσεις που στη συνέχεια έγιναν σημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση, οι καινοτόμες ιδέες και οι επιτυχίες στα ράλι (νίκες στο φημισμένο Paris - Dakar με το ZX και πλήθος πρωταθλημάτων στο WRC), είναι η κληρονομιά για τα σημερινά μας μοντέλα.

Το C1, το νέο C3, το Berlingo, το C3 Aircross, το C4 Cactus, το C5 Aircross και το αναμενόμενο αμιγώς ηλεκτρικό ολοκαίνουργιο C4, είναι η γκάμα που κάνει τη διαχρονική υπογραφή της Citroen με κοινό παρονομαστή την απόλυτη άνεση και τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, να ξεχωρίζει στο παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα.

Η προηγμένη άνεση με κύριους εκφραστές τα SUV της γκάμας, τα καθίσματα και τα Progressive Hydraulic Cushions της ανάρτησης, είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος Citroen Advanced Comfort που εστιάζει στην παροχή της απόλυτης άνεσης για τον οδηγό και τους επιβάτες. Η αρχή λειτουργίας των Progressive Hydraulic Cushions είναι απλή αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Ενώ ένα συμβατικό σύστημα ανάρτησης περιλαμβάνει αμορτισέρ, ελατήριο και μηχανικό bump stop, το σύστημα της Citroen προσθέτει δύο υδραυλικά stop, ένα στο κάτω μέρος και ένα στην κορυφή κάθε αμορτισέρ. Με αυτόν τον τρόπο, η ανάρτηση λειτουργεί σε δύο στάδια:



Σε περιπτώσεις μικρής συμπίεσης, το ελατήριο και ο αμορτισέρ συνεργάζονται για τον έλεγχο της κάθετης κίνησης χωρίς να χρειάζεται η χρήση των υδραυλικών bump stop.

Ωστόσο, με τη χρήση τους, το όχημα έχει μεγαλύτερη ελευθερία στην ανάρτηση και έτσι προσφέρει ένα εφέ «ιπτάμενου χαλιού», δημιουργώντας την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο πετά πάνω από τυχόν ανωμαλίες του οδοστρώματος. 

Σε περιπτώσεις πιο σημαντικής συμπίεσης, το ελατήριο και ο αμορτισέρ συνεργάζονται, φέρνοντας τα Progressive Hydraulic Cushions στο προσκήνιο και αποτρέπεται το «χτύπημα» της ανάρτησης στο άνω ή κάτω σημείο- τέλος της διαδρομής.

Σε αντίθεση με ένα συμβατικό μηχανικό bump stop, το οποίο απορροφά την ενέργεια και μετά το επιστρέφει εν μέρει, το υδραυλικό μαξιλάρι απορροφά την ενέργεια τελείως και δεν εμφανίζει ανάδραση.

Με αυτήν την καινοτόμο τεχνική λύση, τα οχήματα Citroën προσφέρουν ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης, που για τη μάρκα είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό, και πάντα εκτιμάται από τους πελάτες της. 


Με μια γκάμα που περιλαμβάνει 6 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέσα στο 2020, η Citoen έρχεται να ευθυγραμμιστεί με την τάση της εποχής για τη διάθεση αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον. Τα C5 Aircross Plug-in Hybrid, e-C4, Ami, E-SpaceTourer, καθώς και τα επαγγελματικά E-Jumpy και e-Jumper (ενώ αναμένεται μέσα στο 2021 και το e- Berlingo) έρχονται να δώσουν λύσεις σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Με το πολυαναμενόμενο στην ελληνική αγορά C5 Aircross Plug-In Hybrid, το Ami που θα μας δώσει μια άλλη οπτική στις αστικές μετακινήσεις, καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό E-C4, η βιώσιμη μετακίνηση θα έχει τη σφραγίδα της Citroen με motto: Citroen Electric for all. Η Citroen δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να δημιουργεί καινοτόμες λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ζωής του οδηγού και των επιβατών στα αυτοκίνητά της.

Από την Traction Avant και το 2 CV, έως και την Type H αλλά και το Berlingo, με όλα της τα μοντέλα, από την αρχή της ιστορίας της έως και τα Aircross SUV, η Citroen πάντα ακολουθούσε την εξέλιξη της κοινωνίας, προσπαθώντας πάντα να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων. Η πιο τρανή απόδειξη, είναι πως το Ami που λανσάρεται στις Ευρωπαϊκές αγορές, είναι ένα γνήσιο δείγμα καινοτόμας αντίληψης για τις μετακινήσεις.


Σε χώρες που το νομικό πλαίσιο το επιτρέπει, το 100% ηλεκτροκίνητο Ami, μπορούν να το οδηγούν νέοι από 16 ετών (στη Γαλλία από 14 ετών) χάρη και στην περιορισμένη ταχύτητα κίνησης που δεν ξεπερνά τα 45 χλμ./ώρα αλλά και στις μηδενικές εκπομπές CO2.

Η αυτονομία του είναι 100 χιλιόμετρα, ενώ μια πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε απλό οικιακό δίκτυο μέσα σε 2 μόνο ώρες. Πολύ δυνατό χαρακτηριστικό του είναι και οι τρόποι απόκτησής του, που ορίζουν ένα μηνιαίο κόστος της τάξης των 20 ευρώ για τη χρήση του.

Προφανώς και η περίπτωση του Ami, είναι μια ακόμα ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών -των νέων και όχι μόνο- στη σύγχρονη εποχή για μετακίνηση χωρίς όρια. Αυτές οι ανάγκες είναι άλλωστε, που αποτελούν την έμπνευση για όλα τα νέα μοντέλα της. Η Citroen που από το 1919 και για 100 χρόνια, έκανε τα αυτοκίνητα πιο προσιτά στο ευρύ κοινό, τώρα, το 2020 κάνει το ίδιο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!




Αναφορικά με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας, το πλάνο της Citroen είναι ξεκάθαρο, μια και θέλει να προσφέρει όλα της τα μοντέλα σε υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, φέρνοντας τη βιώσιμη μετακίνηση στο προσκήνιο με τρόπο εμφατικό. Προσφέροντας τις καλύτερες λύσεις ανά περίπτωση, για κάθε ανάγκη της σύγχρονης εποχής, είτε μιλάμε για ιδιώτες, είτε για επαγγελματίες. Με τον περιορισμό ή τον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων κατά τις μετακινήσεις, το μέλλον της Citroen θα εξακολουθήσει να είναι πρωτοποριακό σε σχέση με το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προτάσεων που θα προσφέρουν στην αγορά, μια και η πίστη στις παραδοσιακές αξίες της Citroen, θα αποτελεί τον κοινό παρονομαστή που θα εξασφαλίσει την ευρύτατη αποδοχή από το αγοραστικό κοινό. Αρχίζοντας με το τεχνολογικά προηγμένο Citroen C5 Aircross Hybrid και συνεχίζοντας σε πρώτο χρόνο με το αμιγώς ηλεκτρικό C4 που θα αποτελέσει πολύ σύντομα την πλέον επαναστατική πρόταση στην κατηγορία του μια και θα κάνει το πιο ουσιαστικό «άνοιγμα» στο ευρύ κοινό, η ιστορία της Citroen θα συνεχίσει να γράφεται με χρυσά γράμματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr