Πώς ο σωστός φωτισμός θα αναδείξει τον κήπο σας;

Ο Χειμώνας μας αποχαιρέτισε και ο όμορφος κήπος, με φυτά και λουλούδια, περιμένει τους ιδιοκτήτες του για μαγικές βραδιές

Η Άνοιξη ήρθε, όσοι διαθέτουν βεράντες και κήπους σηκώνουν τα μανίκια και φυτεύουν τα κατάλληλα φυτά και λουλούδια της εποχής. Όμως όσο όμορφος και να είναι ένας κήπος, σίγουρα ο κατάλληλος φωτισμός θα τον αναδείξει ακόμα περισσότερο.

Ο φωτισμός στον κήπο επιβάλλεται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, εκτός από το ό,τι ομορφαίνει και κάνει να φαίνεται πιο εντυπωσιακός ο κήπος μας, ο κατάλληλος φωτισμός επιβάλλεται και για λόγους ασφαλείας, αν κυκλοφορείτε συχνά στον κήπο σας τις νυχτερινές ώρες.

Για τους ρομαντικούς, ειδικότερα αν ο κήπος σας έχει μεγάλα δέντρα, μερικές παλιές λάμπες πετρελαίου κρεμασμένες σε αυτά, θα κάνουν τον κήπο να μοιάζει με μαγικό τοπίο άλλης εποχής, αν μάλιστα, οι λάμπες αυτές συνδυαστούν με σφυρήλατα έπιπλα κήπου, τότε το αποτέλεσμα θα παραπέμπει σε άλλες εποχές!

Αν όμως δεν είστε τόσο ρομαντικοί τύποι και η οικονομική κρίση έχει κάνει την λογική σας να κυριαρχεί στις επιλογές σας, τότε φθηνά και οικονομικά φώτα κήπου τύπου LED, θα στολίσουν τον κήπο σας τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια, με χαμηλό κόστος και με διάρκεια ζωής μέχρι 50.000 ώρες.

Ο Βρετανός σχεδιαστής φωτισμού, Guy Singleton, προτείνει να τοποθετηθεί στον κήπο ένας διακοσμητικός τοίχος με τούβλα, μερικά από τα οποία θα είναι από γυαλί και ο φωτισμός να διαχέεται μέσα από αυτά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή αίσθηση στους ιδιοκτήτες του κήπου. Ο ίδιος σημειώνει ότι με την βοήθεια της τεχνολογίας ο φωτισμός ενός κήπου και όχι μόνο, θα μπορούσε να ρυθμιστεί ακόμα και από το lap top.

Είναι σημαντικό ο ιδιοκτήτης του κήπου αλλά και ο τεχνικός που σχεδιάζει τον φωτισμό να κατανοήσουν ότι ο φωτισμός του κήπου μας δεν αρκεί να ικανοποιεί μόνο τις πρακτικές μας ανάγκες, αλλά να καλύπτει και το κομμάτι της ψυχής με θετικό τρόπο.

Φανταστείτε ακόμα και μέσα από το σπίτι σας, τα βράδια της Άνοιξης, να τραβάτε τις κουρτίνες και να βλέπετε έναν όμορφα φωτισμένο κήπο, που σας φτιάχνει την διάθεση!

Επιλέξτε το είδος φωτισμού που ταιριάζει στην τσέπη και στο γούστο σας. LΕDs, συστήματα οπτικών ινών, αυτοματοποιημένοι προβολείς εναλλαγής χρωμάτων, νέα γενιά ηλεκτρονικών μετασχηματιστών, εξελιγμένα συστήματα ελέγχου φωτισμού, νέες τεχνολογίες που έχουν άμεση σχέση με τις σύγχρονες «έξυπνες κατοικίες», σας περιμένουν να επιλέξετε αυτό που εσείς θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο για σας και τον κήπο σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr