Υπάρχουν άντρες που είναι αλλεργικοί στο σεξ; Σπυριά, πυρετός και μπούκωμα μετά την κορύφωση

Υπάρχουν άντρες που είναι αλλεργικοί στο σεξ; Σπυριά, πυρετός και μπούκωμα μετά την κορύφωση

Το περίεργο αυτό φαινόμενο ονομάζεται σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου (Post-Orgasmic Illness Syndrome- εν συντομία POIS)

Υπάρχουν άντρες που είναι αλλεργικοί στο σεξ; Σπυριά, πυρετός και μπούκωμα μετά την κορύφωση
Όσο κι ακούγεται απίστευτο, υπάρχουν άντρες που μόλις φθάσουν στην κορύφωση, εκδηλώνουν αλλεργικά συμπτώματα, σαν να έχουν νοσήσει από γρίπη.

Το περίεργο αυτό φαινόμενο ονομάζεται σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου (Post-Orgasmic Illness Syndrome- εν συντομία POIS).

Όπως επισημαίνει ο Ολλανδός νευροεπιστήμονας,Μαρσέλ Γουόλντινγκερ, το σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου, χαρακτηρίζεται από την εκδήλωση συμπτωμάτων όμοιων με αυτά της γρίπης αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Τα βασικά συμπτώματα είναι μπούκωμα, καταρροή, φαγούρα στα μάτια, μυϊκοί πόνοι, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, εξάντληση, δέκατα, ακόμα και πνευματική σύγχυση.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι,το σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου διαφέρει από τη μετα-συνουσιακή δυσφορία,μια άλλη πάθηση που χαρακτηρίζεται από την εκδήλωση συμπτωμάτων κατάθλιψης μετά τη κορύφωση.

Η μετα-συνουσιακή δυσφορία εμφανίζεται εξίσου συχνά και στα δύο φύλα ενώ το σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου είναι σχεδόν αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο Sexual Medicine Reviews, επίσημο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής, έχουν καταγραφεί στην ιατρική βιβλιογραφία περίπου 50 περιστατικά του συνδρόμου από τότε που ανακαλύφθηκε. Από το σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου θεωρείται ότι πάσχει ένας άντρας που εκδηλώνει ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα τουλάχιστον 9 στις 10 φορές που κάνει σεξ, ιδιαίτερα αν διαρκούν από δύο ημέρες έως μία εβδομάδα και υποχωρούν αμέσως μετά.

   
Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου είναι άγνωστα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πιθανά σενάρια:Για παράδειγμα, μπορεί τα συμπτώματα να οφείλονται σε χημικές ανισορροπίες στον εγκέφαλο, ενώ μια άλλη εξήγηση είναι ότι οι άντρες παρουσιάζουν αλλεργία στο ίδιο τους το σπέρμα ή πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης