Η δικαίωση του ωραίου φύλου: Οι άνδρες κοιτάζονται στον καθρέφτη περισσότερες φορές από τις γυναίκες

Η δικαίωση του ωραίου φύλου: Οι άνδρες κοιτάζονται στον καθρέφτη περισσότερες φορές από τις γυναίκες

Ουσιαστικά αφιερώνουν κατά μέσο όρο ημερησίως, δέκα λεπτά από τον χρόνο τους για να κοιταχθούν στον καθρέφτη, δηλαδή, έξι με επτά ημέρες το χρόνο

Η δικαίωση του ωραίου φύλου: Οι άνδρες κοιτάζονται στον καθρέφτη περισσότερες φορές από τις γυναίκες
Είκοσι τρεις φορές την ημέρα λένε οι άντρες «καθρέφτη καθρεφτάκι μου» απολαμβάνοντας την ομορφιά τους, ενώ οι γυναίκες μόλις 16! 

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου είναι περισσότερο ματαιόδοξοι από τις γυναίκες. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα χιλίων Βρετανών για λογαριασμό της ιστοσελίδας του ανδρικού πολυτελούς brand «Avaj» με έδρα το Γιόρκσαιρ. 

Οι άρρενες ερωτηθέντες παραδέχθηκαν ότι κοιτάζονται καθημερινά στον καθρέφτη για να θαυμάσουν τον εαυτό τους, την ώρα που οι γυναίκες εστιάζουν στα «δυνατά τους σημεία» για τα οποία αισθάνονται καλά. 

Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι άνδρες κοιτούν το είδωλό τους στον καθρέφτη 23 φορές, κατά μέσο, την ημέρα, ενώ οι «συνήθεις ύποπτοι», οι γυναίκες δηλαδή, λιγότερες φορές. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που παρουσιάζει την έρευνα, ο βασικός λόγος που καθρεφτίζονται καθημερινά οι άνδρες είναι για να απολαύσουν το πόσο ωραίοι είναι. Ουσιαστικά αφιερώνουν κατά μέσο όρο ημερησίως, δέκα λεπτά από τον χρόνο τους για να κοιταχθούν στον καθρέφτη, δηλαδή, έξι με επτά ημέρες το χρόνο!

Την ίδια ώρα, το 11% των ανδρών παραδέχθηκε πως κοιτιέται καθημερινά στον καθρέπτη 30 φορές. Τα σημεία του σώματος στα οποία επικεντρώνονται οι άντρες όταν απολαμβάνουν τον εαυτό τους είναι τα μπράτσα (76%), τα πόδια (54%), το χαμόγελο (49%), τα μάτια (43%) και τα μαλλιά (38%). 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η ματαιοδοξία των ανδρών θα πρέπει να αποδοθεί, ως ένα βαθμό, και στην τάση των selfies, καθώς η κάμερα στο κινητό τηλέφωνο τους δίνει τη δυνατότητα να απαθανατίσουν την ομορφιά τους ό,τι ώρα θέλουν, όπου θέλουν και χωρίς να τους δει κανείς.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης