Φωτογραφία για «Νόμπελ Ειρήνης»: Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν χαιρετά τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Η «Πρώτη Αδερφή» της Βόρειας Κορέας και ο Μουν Τζάε Ιν κάθισαν μαζί στην τελετή έναρξης και συμμετείχαν ακόμη και στο «παραδοσιακό κύμα» στην εξέδρα

Η αρχή έγινε πριν λίγες εβδομάδες... Η Νότια Κορέα κάλεσε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η Πιονγκγιάνγκ έθεσε τους όρους της, οι οποίοι έγιναν δεκτοί και αμέσως απάντησε θετικά.

Στην τελετή έναρξης της 9ης Φεβρουαρίου 2018, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια προσέγγισης και ειρήνευσης μεταξύ των δύο κρατών της διαμελισμένης κορεατικής χερσονήσου.

Η ιστορική στιγμή, η κίνηση που πιστοποίησε την ειρηνευτική προσπάθεια και των δύο πλευρών, καταγράφηκε σε μία φωτογραφία, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να καταστήσει υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης τους πρωταγωνιστές της.

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η επονομαζόμενη και «Πρώτη Αδερφή», Κιμ Γιο Γιονγκ, ανταλλάσσει θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν. Τόσο ο αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, όσο και ο πρώτος πολίτης της Σεούλ, εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους με ένα πλατύ χαμόγελο.





Λίγο αργότερα, όντας μαζί στην εξέδρα, συμμετέχουν ακόμη και στο «παραδοσιακό κύμα» που κάνουν οι φίλαθλοι, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση, μπορούν να ξεπεραστούν ακόμη και οι μεγαλύτερες αντιπαλότητες, προς όφελος των λαών και των απλών ανθρώπων, των πρώτων και μεγαλύτερων θυμάτων σε περίπτωσης πολεμικής σύρραξης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr