Παρέμβαση Σόιμπλε στο αδιέξοδο της Γερμανίας - Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών

Παρέμβαση Σόιμπλε στο αδιέξοδο της Γερμανίας - Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια Γερμανία που είναι ικανή να δράσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundestag, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση

Παρέμβαση Σόιμπλε στο αδιέξοδο της Γερμανίας - Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών
«Η Ευρώπη χρειάζεται μια Γερμανία που είναι ικανή να δράσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,ο οποίος απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα της χώρας να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση. Με λίγα λόγια τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών. 

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια Γερμανία που είναι ικανή να δράσει. Οι αντιδράσεις από το εξωτερικό δείχνουν πως η Ευρώπη και πολλές άλλες χώρες του κόσμου μας περιμένουν», δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές.

«Οι προκλήσεις είναι τεράστιες και όπως εμείς οι ίδιοι χρειαζόμαστε ισχυρούς εταίρους, έτσι και οι γείτονές μας επίσης θέλουν έναν αξιόπιστο εταίρο στο πλευρό τους», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης "Τζαμάικα", ο Σόιμπλε επεσήμανε:
«Αυτή είναι μια δοκιμασία αλλά δεν είναι μία πολιτική κρίση. Το έργο είναι μεγάλο, αλλά διαχειρίσιμο. Είμαστε υπεύθυνοι για τη χώρα μας και για την Ευρώπη».

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης ότι θα αναλάβει την ευθύνη. Και έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων: «Τα πάντα απαιτούν θέληση», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης