Δεύτερο δημοψήφισμα αν υπερισχύσει το «Όχι», βλέπει σύμβουλος του Ερντογάν

Δεύτερο δημοψήφισμα αν υπερισχύσει το «Όχι», βλέπει σύμβουλος του Ερντογάν

«Θα μπορούσε να συζητηθεί νέο δημοψήφισμα», προσέθεσε, συμπληρώνοντας με νόημα ότι εάν επικρατήσει το «Όχι» ουδείς θα μπορεί να πει ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι καλό και θα πρέπει να διατηρηθεί

Δεύτερο δημοψήφισμα αν υπερισχύσει το «Όχι», βλέπει σύμβουλος του Ερντογάν
«Σε περίπτωση που οι πολίτες αποφασίσουν να απορρίψουν την προτεινόμενη συνταγματική αναθεώρηση, ίσως, διενεργηθεί δεύτερο δημοψήφισμα». Τάδε έφη σύμβουλος του Ερντογάν
, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στην Τουρκία του ιστορικού αυτού δημοψηφίσματος. «Δε νομίζω ότι το μοντέλο που προτείνουμε υστερεί κάπως, αλλά εάν κριθεί έτσι, ίσως χρειαστεί να προσφύγουμε στο λαό ξανά», είπε χαρακτηριστικά ο Μεχμέτ Ουτζούμ, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg πρόσφατα.

«Θα μπορούσε να συζητηθεί νέο δημοψήφισμα», προσέθεσε, συμπληρώνοντας με νόημα ότι εάν επικρατήσει το «Όχι» ουδείς θα μπορεί να πει ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι καλό και θα πρέπει να διατηρηθεί.

Κλείσιμο
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προβλέπουν επικράτηση του «Ναι» με μικρή διαφορά, που θα σημαίνει αντικατάσταση της σημερινής προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με μία πανίσχυρη προεδρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης