Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το προεδρικό μέγαρο

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το προεδρικό μέγαρο

Πέντε στρατιώτες νεκροί - Την ευθύνη της επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Σεμπάμπ

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το προεδρικό μέγαρο
Έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Σεμπάμπ, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε στρατιώτες έξω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου και να υποστούν σοβαρές ζημιές δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αυτόπτες μάρτυρες του πρακτορείου Reuters δήλωσαν ότι ακούστηκαν ανταλλαγές πυρών μετά την έκρηξη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού υψώθηκε πάνω από το προεδρικό μέγαρο.
«Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το προεδρικό μέγαρο. Μέχρι τώρα δύο ξενοδοχεία απέναντι από το μέγαρο έχουν καταστραφεί εν μέρει», δήλωσε τηλεφωνικώς ο ταγματάρχης της αστυνομίας Μοχάμεντ Άλι.

Η Αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές εκρήξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Μογκαντίσου, περιλαμβανομένης και επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο και όπλα την περασμένη εβδομάδα σε δημοφιλές παραλιακό εστιατόριο στην πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ανθρώπων.
Κλείσιμο

«Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι πέντε κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Το αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο SYL, που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο ελέγχου έξω από το μέγαρο. Πιστεύουμε ότι ο στόχος ήταν το SYL στο οποίο συχνάζουν αξιωματικοί. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Αμπντικαντίρ Χουσέιν.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Andaluz της Αλ Σεμπάμπ μετέδωσε ότι η οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης