Σκληρές εικόνες στην Κίνα: Υποφέρουν 6χρονα παιδιά για να γίνουν Ολυμπιονίκες

Σκληρές εικόνες στην Κίνα: Υποφέρουν 6χρονα παιδιά για να γίνουν Ολυμπιονίκες

Παιδιά στέλνονται σε ένα είδος στρατοπέδων, όπου υποβάλλονται σε καθημερινή επίπονη προετοιμασία μέχρι δακρύων

Σκληρές εικόνες στην Κίνα: Υποφέρουν 6χρονα παιδιά για να γίνουν Ολυμπιονίκες
Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Το Reuters μπήκε σε ένα δημοτικό σχολείο στην Κίνα και κατέγραψε τη σκληρή προπόνηση αλλά και τα... βασανιστήρια που υποδύονται μικρά παιδιά για να γίνουν Ολυμπιονίκες. 

Από την ηλικία των έξι κορίτσια και αγόρια ακολουθούν εξαντλητικές προπονήσεις που διαρκούν μέχρι έξι - επτά ώρες την ημέρα.

Οι σκληρές εικόνες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ότι στην Κίνα η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια. Η μοίρα των Κινέζων Ολυμπιονικών προαποφασίζεται από πολύ μικρή ηλικία, όταν παιδιά ακόμα στέλνονται σε ένα είδος στρατοπέδων, όπου υποβάλλονται σε καθημερινή επίπονη προετοιμασία μέχρι δακρύων.

Κλείσιμο


Ολο αυτό ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 όταν, το Κομμουνιστικό Καθεστώς αποφάσισε πως η γελοιοποίηση της Κίνας στις μεγάλες διοργανώσεις θα έπρεπε να τερματιστεί και πως θα πρέπει να σφυρηλατηθεί μία γενιά πιθανών πρωταθλητών.

Οι δάσκαλοι εξουσιοδοτήθηκαν από το κράτος να εξετάζουν τους μαθητές τους για πιθανές ενδείξεις αθλητικών ικανοτήτων και να αναφέρουν κάθε παιδί που έχει εμφανείς δυνατότητες. 
Παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία απομακρύνονται από τους γονείς τους και εγκαθίστανται σε αυτά τα κέντρα προπόνησης όπου τα όριά τους δοκιμάζονται μέχρι δακρύων. Στην Κίνα υπάρχουν 3.000 τέτοιου είδους κρατικά προπονητικά κέντρα.

Πάντως κάθε φορά που πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το θέμα βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η Ολυμπιακή Επιτροπή είχε δεσμευτεί χρόνια πριν ότι θα εξετάσει την περίπτωση της Κίνας. Από ότι φαίνεται τίποτα δεν έχει αλλάξει...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης