Βίντεο: Ο Ισλανδός πρωθυπουργός έφυγε από συνέντευξη σε ερώτηση για τα Panama papers

Βίντεο: Ο Ισλανδός πρωθυπουργός έφυγε από συνέντευξη σε ερώτηση για τα Panama papers

«Δεν ξέρω τι με ρωτάτε, δεν είμαι εξοικοιωμένος με αυτά, είναι τελείως ανάρμοστο αυτό που κάνετε» ορισμένες από τις αμήχανες απαντήσεις του Σιγκμούντορ Γκουνλάουγκσον

Βίντεο: Ο Ισλανδός πρωθυπουργός έφυγε από συνέντευξη σε ερώτηση για τα Panama papers
Σάλο έχουν προκαλέσει από το βράδυ της Κυριακής η υπόθεση Panama Papers, τα στοιχεία, δηλαδή, για τις δραστηριότητες εταιρειών στον Παναμά κατά τα έτη 1977 και 2015 στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί αλλά και διασημότητες όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Μισέλ Πλατινί.

Ενδεικτική της δύσκολης θέσης στην οποία έχουν έρθει οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ισλανδίας Σιγκμούντορ Γκουνλάουγκσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ισλανδό πολιτικό για την εταιρεία Wintris. H αμηχανία του εμφανής. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της απάντησής του προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα του πούλησε ένα κομμάτι μιας εταιρείας και η τράπεζα στη συνέχεια αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματα. «Δεν ξέρω πώς γίνονται αυτά τα πράγματα» συμπλήρωσε με την ενόχληση να αρχίσει να γίνεται εμφανής. Αμέσως μετά ο κ. Γκουνλάουγκσον σηκώνεται από την καρέκλα του λέγοντας ότι «δεν ξέρω πως γίνονται αυτά, με ρωτάτε πράγματα για τα οποία δεν είμαι εξοικοιωμένος». Όταν οι δημοσιογράφοι του παρουσιάζουν έγγραφα με υπογραφές πλέον ο Ισλανδός πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι έχει στριμωχτεί για τα καλά και έτσι αποχωρεί από την αίθουσα λέγοντας ότι «με ρωτάτε ανοησίες, κάνετε κάτι τελείως ανάρμοστο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης