Panama papers: Η μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων για offshore στην ιστορία

Panama papers: Η μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων για offshore στην ιστορία

Συνολικά στα έγγραφα περιλαμβάνονται 140 πολιτικοί από περισσότερες από 50 χώρες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη

Panama papers: Η μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων για offshore στην ιστορία
Η μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων offshore εταιρειών στην Iστορία της δημοσιογραφίας έλαβε
χώρα από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία σε συνεργασία με 106 Μέσα Ενημέρωσης σε 75 χώρες του κόσμου δημοσιεύουν την απόλυτη δημοσιογραφική επιτυχία. 11,5 εκατομμύρια σελίδες από δικηγορικά γραφεία του Παναμά που δείχνουν την πορεία του μαύρου χρήματος αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μεγαλοστελεχών του αθλητισμού και διεθνών επενδυτών. 

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν αφορούν στις δραστηριότητες εταιρειών στον Παναμά κατά τα έτη 1977 και 2015 και ήδη έχουν προκαλέσει σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατονομάζονται να έχουν λογαριασμούς στον Παναμά είναι συγγενείς του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του πρωθυπουργού της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον, αλλά και ονόματα όπως ο άσος της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι και του πρώην Προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί.
Κλείσιμο

Συνολικά, πάνω από 2,6 terabytes απόρρητων στοιχείων, μελετήθηκαν και αναλύθηκαν από 106 μέσα μαζικής ενημέρωσης κινητοποιώντας 370 δημοσιογράφοι από τη Γαλλία, την Ινδία, τη Γερμανία, την Ελβετία,τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και την Ιαπωνία...

Συνολικά στα έγγραφα Panama papers περιλαμβάνονται 140 πολιτικοί από περισσότερες από 50 χώρες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. 

Από τους αρχηγούς -νυν ή πρώην- κρατών και κυβερνήσεων αναφέρονται, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα έχει ήδη δηλώσει την παραίτησή του, και αξιωματούχοι από χώρες του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης