Με την κεντροαριστερά εναντίον του Μπερλουσκόνι, ο Μόντι

Με την κεντροαριστερά εναντίον του Μπερλουσκόνι, ο Μόντι

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου....

Με την κεντροαριστερά εναντίον του Μπερλουσκόνι, ο Μόντι
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου.

Ο Μόντι, ο οποίος ήταν ως τώρα μια υπερκομματική προσωπικότητα, είναι ένας σημαντικός υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, στις οποίες έχει θέσει υποψηφιότητα ως κεντρώος ηγέτης. Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει μια συμμαχία με επικεφαλής το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

Σύμφωνα με την κεντροαριστερή εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", ο Μόντι και ο ηγέτης του PD Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι υπέγραψαν ένα "σύμφωνο μη επίθεσης", συμφωνώντας να επικεντρώσουν την προεκλογική εκστρατεία τους εναντίον του συντηρητικού Μπερλουσκόνι και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.

Κλείσιμο
Το PD θέλει επίσης να σταματήσει ο Μόντι να επικρίνει τα συνδικάτα και τον αριστερό εταίρο του PD, τον Νίκι Βέντολα.

Ενώ εξακολουθεί να προηγείται, η κεντροαριστερά υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις, καθώς έχει χάσει περίπου 3 μονάδες τις τελευταίες ημέρες πέφτοντας στο 37%. Η πλευρά του Μπερλουσκόνι έχει μειώσει της 15 μονάδες που υπολειπόταν και βρίσκεται τώρα στο 26-27%, ενώ το στρατόπεδο του Μόντι είναι σταθερά στο 15%.

Οι τάσεις στις δημοσκοπήσεις έχουν ενισχύσει τους φόβους της κεντροαριστεράς ότι μπορεί να μην κερδίσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, γεγονός που θα καταστήσει μια συμμαχία με τον Μόντι τη μοναδική επιλογή για να κυβερνήσει.

Οι πληροφορίες για τη συμφωνία Μόντι-Μπερσάνι δημοσιεύονται έπειτα από αρκετές ημέρες έντονων ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό και τον Μπερλουσκόνι.

Ένα πιθανό σημείο τριβής ανάμεσα στον Μόντι και την κεντροαριστερά είναι οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου — ένα θέμα ευαίσθητο στη Ρωμαιοκαθολική Ιταλία.

Ο συνασπισμός του Μόντι περιλαμβάνει τους Χριστιανοδημοκράτες, καθώς και προσωπικότητες από ρωμαιοκαθολικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και συνδικάτα.

"Πιστεύω ότι μια οικογένεια αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα, με βάση το γάμο. Τα παιδιά πρέπει να ανατρέφονται από ένα πατέρα και μια μητέρα. Το κοινοβούλιο μπορεί να βρει άλλους τρόπους για προστατεύσει άλλες μορφές συνύπαρξης", δήλωσε ο Μόντι στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.

Το PD τάσσεται υπέρ των ενώσεων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, ενώ ο Βέντολα, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, διεξάγει εκστρατεία υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης