Στα προ κρίσης επίπεδα οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα

Στα προ κρίσης επίπεδα οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 17,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι - Πόσο κοστίζει μια διανυκτέρευση στην Αθήνα

Στα προ κρίσης επίπεδα οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα
Στα προ κρίσης επίπεδα φαίνεται πως διαμορφώνονται οι online ξενοδοχειακές τιμές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας κατά τον τρέχοντα μήνα. Αυτή η τάση φαίνεται να έχει έρθει ως αποτέλεσμα της θεαματικής αύξησης που παρουσίασε φέτος η προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας. Η ζήτηση αυτή, άλλωστε, διατηρείται σε υψηλά επίπεδα το φθινόπωρο ιδίως σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Οπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή προμηνύει αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, που επικαλείται σε δημοσίευμά της «Η Καθημερινή», η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 17,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας τα 121 ευρώ. Μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών στην Ευρώπη η Ελλάδα κατατάσσεται στη δέκατη θέση βάσει της κατάταξης των προορισμών με τις φθηνότερες τιμές.  Σε σύγκριση με τους άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς, η ξενοδοχειακή διαμονή στην Ελλάδα τον τρέχοντα μήνα είναι φθηνότερη από την Τουρκία και την Κύπρο, όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 123 ευρώ και ακριβότερη από την Ισπανία όπου φθάνει τα 116 ευρώ. Η ακριβότερη τιμή για τον Σεπτέμβριο συναντάται στην Ελβετία (199 ευρώ) και η φθηνότερη στη Βουλγαρία (57 ευρώ). 

Με βάση το δημοσίευμα, στα ξενοδοχεία της Αθήνας, η μέση οnline τιμή για τον Σεπτέμβριο παρουσιάζει αύξηση κατά 24,1% φθάνοντας στα 108 ευρώ. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή όπως διαμορφώνεται από τα στοιχεία στις 50 δημοφιλείς πόλεις που επεξεργάζεται η Trivago γι' αυτόν τον μήνα φθάνει στα 137 ευρώ. Ενδεικτικά, στην Κωνσταντινούπολη η τιμή διαμορφώνεται στα 124 ευρώ, στη Μαδρίτη στα 127 ευρώ, στη Λισσαβώνα στα 133 ευρώ και στη Ρώμη στα 155 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στη Γενεύη (265 ευρώ) και η χαμηλότερη στη Σόφια και στη Σαραγόσα (60 ευρώ)
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης