Παρασκευόπουλος: «Έχω δεχτεί και εγώ απειλές»

Παρασκευόπουλος: «Έχω δεχτεί και εγώ απειλές»

Σε σημερινές δηλώσες του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί και αυτός απειλές που όμως δεν έχουν ονοματεπώνυμο αξιόπιστο και έχει ενημερώσει γι' αυτό τις αρμόδιες αρχές

Παρασκευόπουλος: «Έχω δεχτεί και εγώ απειλές»
Μηνύματα απειλητικού περιεχομένου αλλά και στοχοποίηση ανέφερε ότι δέχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σχετικά με τα καταγγελόμενα από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Δεν μπόρεσα, από ότι διάβασα, να αποσαφηνίσω πού είναι οι ισχυρισμοί, το μυθιστόρημα, πού οι καταγγελίες, πού η πολιτική εκτίμηση, που είναι η φωνή του ο εγκληματολόγου. Το γεγονός ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης είναι θετικό. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εγγυάται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει σχετικά και θα αξιολογήσει τα πάντα. Εμείς θα περιμένουμε".


Κλείσιμο


Σχετικά με το περιστατικό που αναφέρει  ο κ. Πανούσης για έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι το περιστατικό είναι πραγματικό αλλά όχι όπως το περιγράφει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος ο κ. Παρασκευόπουλος στο επίμαχο περιστατικό ανέφερε ότι  τα πράγματα έχουν ως εξής: Συγκεκριμένη σελίδα στο διαδίκτυο έκανε υπαινιγμούς και κατά εμού και κατά του κ. Πανούση για έλεγχο που είχε γίνει στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλου. Τότε έγιναν δηλώσεις από τον κ. Πανούση τις οποίες θεώρησα ότι με θίγουν και απάντησα σχετικά. Όλα είναι γνωστά και σε δελτία Τύπου.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν μπορεί να μπεί η αστυνομία στη φυλακή χωρίς να το γνωρίζει είτε το υπουργείο Δικαιοσύνης είτε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι μπορεί να έχει γίνει με εντολή εισαγγελέα. Σε ερώτηση για το αν για την συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ενήμερος, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πώς διότι είναι θέματα ασφάλειας τα οποία δεν μπορούν να συζητώνται δημόσια. Διαφωνίες περί του πρακτέου μπορεί να είχα με τον κ. Πανούση αλλά γενικά είχα καλή συνεργασία».

Σε άλλη ερώτηση αν υπήρχαν διαφωνίες με τον κ. Πανούση για νομοθετικές ρυθμίσεις για αιτήματα κρατουμένων ο υπουργός Δικαιοοςύνης απάντησε: «Με τον κ. Πανούση δεν είχα τέτοιες διαφωνίες. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Σε ότι αφορά τον Ξηρό δεν προέκυψε διαφωνία διότι ούτε ο Ξηρός ήθελε να κάνει χρήση για το βραχιολάκι».


Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε στη φύση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη την ύπαρξη απειλητικών μηνυμάτων καθώς όπως είπε και ο ίδιος στοχοποιήθηκε κατά καιρούς και δέχθηκε απειλητικά μηνύματα, ωστόσο πρόσθεσε ότι αισθάνεται ασφαλής γιατί φρουρείται και επιπλέον τα θέματα αυτά απασχολούν τις αρμόδιες αρχές.

Ερωτηθείς αν έχει προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες σε δικαστικές αρχές, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και προσέθεσε ότι αυτά τα θέματα τα αξιολογεί η Αστυνομία. «Αισθάνομαι ασφαλής διότι η πολιτεία μας προστατεύει» δήλωσε. 

Σε ερώτηση αν έχει λάβει γνώση η δικαιοσύνη για όσα λέει περί απειλητικών μηνυμάτων, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Έχω φύλαξη, αυτά είναι θέματα που αξιολογεί η αστυνομία. Έχω ενοχοποιηθεί και εγώ κατά καιρούς αλλά επαφίεμαι στην ασφάλεια που μας παρέχεται. Στην περίπτωσή μου δεν έχουν ονοματεπώνυμο οι απειλές, τουλάχιστον αξιόπιστες».







Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων Παρασκευόπουλου
Παρασκευόπουλος: Δεν μπόρεσα, απ' ό,τι διάβασα, να ξεχωρίσω πού είναι ο ισχυρισμός για περιστατικά, πού είναι η πολιτική εκτίμηση, πού είναι η φωνή του εγκληματολόγου, πού είναι το μυθιστόρημα. Θεωρώ ευτύχημα ότι μετά την προτροπή της Kυβέρνησης ο κ. Πανούσης απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές που θα διερευνήσουν το θέμα και θα πουν εάν έχει ποινικό ενδιαφέρον. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ως ρόλο να εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να παρέχει όλα τα μέσα που εξασφαλίζουν την εκτέλεση του έργου της. Και θα περιμένω.

Ερώτηση δημοσιογράφων: Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται σε μια στιχομυθία σας για την έρευνα της αστυνομίας στις φυλακές και λέει ότι τον στοχοποιήσατε.

Παρασκευόπουλος: Το περιστατικό είναι αληθινό αλλά δεν είναι έτσι όπως το αναφέρετε και όπως νομίζω τα είπε και ο κ. Πανούσης. Η αλήθεια είναι ότι σε ιστοσελίδα αναφερόταν ότι η Αστυνομία επενέβη βίαια σε φυλακή και για αυτό στοχοποίησαν τον κ. Πανούση και εμένα και μάλιστα εμένα με μια ορολογία που έδειχνε περίπου ότι είμαι ο υπεύθυνος που συνήθως κρύβεται. Ο κ. Πανούσης είπε ότι δεν είχε δώσει τέτοια εντολή και το έχουν κάνει άλλοι που κρύβονται. Θεώρησα ότι φωτογραφίζομαι από τη δήλωση και απάντησα ότι από την πλευρά μου δεν θα μπορούσα να δώσω εγώ εντολή στην αστυνομία γιατί παίρνει εντολή μόνο από τη δική της ιεραρχία και ότι γίνονται πάντως έρευνες στα κελιά τακτικές ή έκτακτες όταν αυτό επιβάλλεται και σημείωνα ότι είχα στοχοποιηθεί και εγώ ο ίδιος. Αυτή ήταν η στιχομυθία μας που ήταν αποτυπωμένη και σε δελτία Τύπου.

Ερώτηση: Μπορεί να επέμβει η Αστυνομία χωρίς να γνωρίζουν οι υπουργοί;

Παρασκευόπουλος: Καταρχήν ναι. Είναι μια ενέργεια υπηρεσιακή και μπορεί να μπαίνει σε περιπτώσεις επείγουσες με την άδεια των αρμοδίων οργάνων, όπως με την άδεια εισαγγελέα. Προβλέπεται θεσμικά και μπορεί να δοθεί η άδεια χωρίς να χρειάζεται η ανάμειξη υπουργού. Αλλά εν πάσει περιπτώσει εδώ το θέμα είναι άλλο, ιστοσελίδα ενοχοποίησε δύο υπουργούς για επέμβαση Αστυνομίας και για μένα ήταν σημαντικό να ανακοινωθεί ότι προβλέπονται επεμβάσεις να γίνονται και γίνονται.

Ερώτηση: Ήταν εν γνώσει σας η συγκεκριμένη επέμβαση;

Παρασκευόπουλος: Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες εάν έγινε ή όχι η επέμβαση. Κάποια θέματα είναι και εσωτερικής ασφάλειας ζητήματα και νομίζω δεν είναι ανάγκη να γνωστοποιούνται ιδιαίτερα. Πάντως αυτή ήταν η στιχομυθία μας με τον Πανούση. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και να την εγγυώνται όλοι οι αρμόδιοι και οι υπουργοί αυτό είναι απολύτως δεδομένο. Είχα διαφωνίες με τον κ. Πανούση επιστημονικές και περί του πρακτέου αλλά γενικά η συνεργασία μας ήταν καλή.

Ερώτηση: Είχατε διαφωνία για κάποια θέματα που δεν συμπεριλάβατε στο νομοσχέδιο για τους κρατούμενους;

Παρασκευόπουλος: Σε ιστοσελίδα καταλογίστηκαν ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης κυρίως ότι δεν περιέλαβε κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις που θα έλυναν κάποια ζητήματα των κρατουμένων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έγινε στόχος δημοσιευμάτων που κάποια είχαν απειλητικό αλλά και μειωτικό χαρακτήρα, αλλά δεν θυμάμαι να είχα κάποια διαφωνία με τον κ. Πανούση για τα θέματα αυτά. Όχι δεν είχα. Δεν υπήρξε σύγκρουση για το θέμα του Σάββα Ξηρού τελικά αφού και ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει χρήση του βραχιολιού.

Ερώτηση: Είχατε ενημερωθεί για τις απειλές κατά Πανούση;

Παρασκευόπουλος: Με τον Πανούση μιλούσα πολύ συχνά. Μου ανέφερε για απειλές που υπήρχαν και του ανέφερα κι εγώ γιατί ήμουν και ο ίδιος αποδέκτης διαφόρων μηνυμάτων που και εμένα με έβαζαν σε κάποια ανησυχία. Και να σας πω ότι πιο πολύ εγώ ήμουν σε θέση να αναφέρω και ο κ. Πανούσης να ακούει, επειδή εκείνος ήταν αρμόδιος για τις διώξεις. Και εγώ είχα προβλήματα και τα έλεγα στον κ. Πανούση και συζητούσαμε πολλές φορές γι' αυτά.

Ερώτηση: Σας είχε αναφέρει και ονόματα;

Παρασκευόπουλος: Δεν μου έκανε αναφορές σε περιστατικά αποδείξιμα. Όμως τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης λόγω του αντικειμένου τους πολλές φορές έρχονται σε επαφή με τους κινδύνους. Γι' αυτό και η Πολιτεία μας προσφέρει φύλαξη και προσωπικά αισθάνομαι πολύ ασφαλής.

Ερώτηση: Από πού έχετε δεχθεί απειλές;

Παρασκευόπουλος: Εγώ μέχρι σήμερα ακολούθησα την τακτική να γνωστοποιώ αυτά στους αρμόδιους και όχι ευρύτερα. Αξιολογώ ότι η σημασία τους είναι τόση όση θα δουν οι αρμοδιότεροι από εμένα για τη δίωξη. Προσωπικά αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων έχω γίνει και με τρόπο πασιφανή, υπάρχουν γκράφιτι και ανακοινώσεις. Δεν με ανησυχούν αυτά. Έχω φύλαξη και ο ρόλος μου είναι να κάνω τη δουλειά μου.

Ερώτηση: Έχουν ονοματεπώνυμο οι απειλές για εσάς και για Πανούση;

Παρασκευόπουλος: Στην περίπτωσή μου δεν έχουν ονοματεπώνυμο τουλάχιστον αξιόπιστο. Για την περίπτωση του κ. Πανούση δεν μπορώ να μιλήσω. Ρωτήστε παρακαλώ τον ίδιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης