Τσίπρας: Θα πάω τη συμφωνία σε δημοψήφισμα αν...

Τσίπρας: Θα πάω τη συμφωνία σε δημοψήφισμα αν...

Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία εκτός ορίων της λαϊκής εντολής το λόγο θα έχει ο λαός - Η εντολή που έχω είναι «σκληρή διαπραγμάτευση εντός της Ευρώπης» - Είμαστε 15 μονάδες μπροστά σε δημοσκοπήσεις γιατί να πάμε σε εκλογές;

Τσίπρας: Θα πάω τη συμφωνία σε δημοψήφισμα αν...
Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με τους δανειστές αλλά όχι και εκλογών άφησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για προσφυγή στο λαό στην περίπτωση που η συμφωνία που θα προταθεί από τους εταίρους είναι εκτός ορίων της εντολής που έχει λάβει στις 25 Ιανουαρίου.

«Εάν βρεθώ στη δύσκολη θέση και ελπίζω ότι δεν θα βρεθώ να καταλήξω σε μια συμφωνία που θα με βγάλει εκτός ορίων της λαϊκής εντολής το λόγο θα έχει οαλός, προφανώς όχι με εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι η εντολή αυτή είναι «σκληρή διαπραγμάτευση εντός της Ευρώπης» αποκλείοντας σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη ή χρεοκοπίας. «Το όραμά του δεν είναι η Ελλάδα έξω από την Ευρώπη» είπε σχολιάζοντας τα περί Grexit. «Ματώνουμε στη διαπραγμάτευση, για να μην ματώσει άλλο ο ελληνικός λαός» σημείωσε.

Όσον αφορά το θέμα τυχόν προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε μια σαφή εντολή, είμαστε 15 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Γιατί να πάμε σε εκλογές;. Δεν είναι δημοσιονομικό αλλά εθνικό θέμα το εάν η κυβέρνηση θα δεχθεί κάποιους συγκεκριμένους όρους».

Ερωτηθείς αν νοιώθει σίγουρος ότι η συμφωνία θα «περάσει» από τη Βουλή ο πρωθυπουργός δήλωσε σίγουρος οτι αυτό θα συμβεί. «Προφανώς ο έντιμος συμβιβασμός θα περάσει από τη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης