Ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Σαντορίνης διαμένει σε βίλα και οι γιατροί σε… κοινόβιο

Ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Σαντορίνης διαμένει σε βίλα και οι γιατροί σε… κοινόβιο

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει «πριγκιπικές παροχές» για τον Χαράλαμπο Πανοτόπολου τις οποίες καλύπτει ανώνυμη θυγατρική εταιρία του υπουργείου Υγείας

Ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Σαντορίνης διαμένει σε βίλα και οι γιατροί σε… κοινόβιο
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων δήμο Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ
) για τα έργα και τις ημέρες του αντιπροέδρου του νοσοκομείου Σαντορίνης και πρώην συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Μπάμπη Πανοτόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στον κ. Πανοτόπουλο - ο οποίος σημειωτέον ανέλαβε τέλος Ιανουαρίου τη διοίκηση της μονάδας με μισθό 3.500 ευρώ μηνιαίως και με... προσόντα το πτυχίο ΤΕΙ μηχανικού και τη λειτουργία ιδιόκτητου συνεργείου μηχανών - εξασφαλίστηκαν «πριγκιπικές παροχές» για τη διαμονή και τη μετακίνησή του στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, η ΑΕΜΥ ΑΕ, η ανώνυμη θυγατρική εταιρία του υπουργείου Υγείας, κάλυψε με έξοδά της τη μίσθωση οικίας, τον εξοπλισμό της καθώς και τη μίσθωση αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του προέδρου του νοσοκομείου.

Κλείσιμο
 

«Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει λίγα ευρώ στα Νοσοκομεία της χώρας για να επισκευάσουν αξονικούς, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και αναστέλλονται χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης υλικών και δεν είναι διαθέσιμα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, είναι πρόκληση να διατίθενται χρήματα από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την εξασφάλιση πριγκιπικών ανέσεων στα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε., στην Σαντορίνη. Εάν δεν είναι σκάνδαλο, είναι σίγουρα πρόκληση» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. 

Συμφωνα με την Ομοσπονδία, η προνομιακή μεταχείριση του κ. Πανοτοπούλου γίνεται ακόμη πιο προκλητική σε σύγκριση με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, που διαμένουν ελλείψει καταλυμάτων στο παλαιό Κέντρο Υγείας του νησιού, σε...κοινοβιακές συνθήκες. 



«Ενοικίασαν – επίπλωσαν, εξόπλισαν με οικιακά σκεύη κατοικία με χρήματα του ελληνικού λαού για την διαμονή των στελεχών. Η κατοικία αυτή ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για τους κοινούς θνητούς εργαζόμενους του Νοσοκομείου» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που διαθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, για την ενοικίαση του αυτοκινήτου δαπανήθηκαν 1.470 ευρώ, για την αγορά οικιακού εξοπλισμού 1.013 ευρώ, για την αγορά ηλεκτρικών ειδών 1.556 ευρώ και για την ενοικίαση της κατοικίας το ποσό των 4.399 ευρώ. 



771675













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης