Φάκελο με σφαίρες στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ήθελαν να στείλουν άγνωστοι, όπως έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.
Ο φάκελος που είχε αποδέκτη τον Γιώργο Πιτσιλή παρελήφθη από την αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας και ερευνάται.
Ο φάκελος εντοπίστηκε σε γραφείο των ΕΛΤΑ στο Παλαιό Φάληρο στη φάση της διαλογής και βέβαια πριν φτάσει στα χέρια του Γενικού Γραμματέα.
Ο φάκελος δεν έχει αποστολέα και η Αστυνομία που τον έχει παραλάβει ερευνά για αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν να εντοπιστούν οι αποστολείς.
Οι πρώτες πληροφορίες δεν αναφέρουν αν μέσα στο φάκελο εκτός από τις σφαίρες υπήρχε ή όχι και κάποια επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο.
Κλείσιμο
Την τελευταία 10ετία έχουν υπάρξει και άλλες αποστολές φακέλων με σφαίρες με παραλήπτες πολιτικά πρόσωπα, δικηγόρους, δικαστές και άλλους ιδιώτες.
Η Αστυνομία ερευνά και τυχόν στοιχεία που να διασυνδέουν τον συγκεκριμένο φάκελο με παλαιότερες αντίστοιχες ενέργειες.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.