Ουρές για δεύτερη μέρα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ουρές για δεύτερη μέρα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Ούτε η NASA δεν θα τα είχε καταφέρει» είπε χθες η Θεανώ Φωτίου - Δεκάδες άνθρωποι στην ουρά από τα ξημερώματα για τα 200 ευρώ

Ουρές για δεύτερη μέρα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Συνωστισμός και σήμερα έξω από την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πόλης, καθώς δεκάδες πολίτες συρρέουν προκειμένου να κατορθώσουν να καταθέσουν αίτηση για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης


Εκεί βρίσκεται η αντιδήμαρχος Αθήνας Μαρία Στρατηγάκη, που μοίρασε η ίδια «νούμερα προτεραιότητας» ώστε να υπάρχει κάποια σειρά. Η κυρία Στρατηγάκη μοίρασε μόνο 50 τέτοια νούμερα, καθώς θεωρείται απίθανο να εξυπηρετηθούν περισσότεροι υποψήφιοι σε μία ημέρα. 

Κλείσιμο
Έτσι κι αλλιώς όμως, το σύστημα και πάλι δεν λειτουργεί και δεν μπορεί προς το παρόν να εξυπηρετηθεί κανείς.

Αντίστοιχα προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη όπου επίσης από το πρωί υπάρχουν ουρές:


Η κυρία Στρατηγάκη απευθύνει έκκληση σε όσους δεν έχουν πάρει νούμερο να αποχωρήσουν καθώς δεν υπάρχει λόγος ταλαιπωρίας, ενώ όπως ανέφερε η ίδια, όποια ημέρα μέσα στον Φεβρουάριο και αν κατατεθεί η αίτηση, ακόμα και στις 28 Φεβρουαρίου, τα χρήματα του επιδόματος θα καταβληθούν τέλος Μαρτίου. 

Η αντιδήμαρχος επίσης ανακοίνωσε πως όπως πληροφορείται από το υπουργείο Εργασίας, πιθανότατα αύριο το σύστημα θα έχει αποκατασταθεί.

Χθες πάντως, η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου, δικαιολόγησε τις δυσλειτουργίες, τονίζοντας πως η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια (ηλεκτρονικά) και πως... ούτε η NASA δεν θα τα είχε καταφέρει! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης