Σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου κατά Φίλη

Σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου κατά Φίλη

Καταδικάζει ως απαξιωτικές και προσβλητικές τις δηλώσεις του υπουργού - Αναφορά και στα όσα είπε ο Φίλης για τα αρχαία ελληνικά - Τι λέει η ΔΙΣ για τον χαρακτήρα του μαθήματος

Σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου κατά Φίλη
Σε νέο γύρο μπήκε σήμερα η αντιπαράθεση της Εκκλησίας
με τον υπουργό Παιδείας
Νίκο Φίλη με αντικείμενο το μάθημα των θρησκευτικών. 

Κλείσιμο
Στη 2η συνεδρίασή της για τον Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) ασχολήθηκε με τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργού για τα θρησκευτικά τονίζοντας πως εκφράζει τη λύπη της για τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ.Φιλη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ αναφέρει πως με έκπληξη «παρακολουθεί τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη να αναφέρεται σε δηλώσεις του απαξιωτικά και προσβλητικά για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς το κατηχητικό ή ομολογιακό, χαρακτηρισμοί που έχουν απορριφθεί από ειδικές επιτροπές και επιστήμονες που ασχολούνται με την διδακτική του μαθήματος.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν εσχάτως και για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Υπενθυμίζεται ότι το ισχύον πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει γνωσιολογικό, πολιτιστικό και θρησκειολογικό χαρακτήρα και όχι κατηχητικό ή ομολογιακό. Επειδή με τέτοιες δηλώσεις παραπλανάται ο ελληνικός λαός, η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την λύπη της γι’ αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Υπουργού».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, ο κ.Φίλης έχει αναφέρει ότι στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι το μάθημα των θρησκευτικών να γίνει πιο ανοιχτό και σε άλλες θρησκείες και να πάψει να είναι κατηχητικό και ομολογιακό. Μάλιστα, στην πρόσφατη, επεισοδιακή εκδήλωση που παρέστη, στην Καλλιθέα, ο κ.Φίλης είχε πει ότι «αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τα Θρησκευτικά, παρότι διδάσκονται πολλές ώρες, εντούτοις «είναι η ώρα του παιδιού» στα σχολεία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης