Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό τελωνειακών
Μετά από καταγγελία πως «χρηματίζονται σωρηδόν»
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για καταγγελλόμενο χρηματισμό τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο εισαγγελέας διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος.
Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τελωνειακοί, όπως και εκτελωνιστές της πόλης, «χρηματίζονται σωρηδόν».
Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του ΣΔΟΕ, θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα που συνδέονται με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), παράβαση καθήκοντος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία.
Ήδη, ο αντεισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει ενδελεχείς έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των καταγγελλόμενων προσώπων.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.