Υπο έλεγχο η φωτιά στο ισόγειο κατάστημα κτιρίου στον Πειραιά

Υπο έλεγχο η φωτιά στο ισόγειο κατάστημα κτιρίου στον Πειραιά

ΈΚαταγγελίες από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά για τη φωτιά

fwtia-peiraias-mak
Μόνο σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πρωϊνές ώρες σε ισόγειο χώρο καταστήματος με χρώματα στην οδό Γούναρη στον Πειραιά. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις αλλά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο που είχε διακοπεί για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο μαγαζί με χρώματα. Τα υλικά ενός τέτοιου καταστήματος είναι πολύ εύφλεκτα. 





Πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή. 

Δείτε βίντεο 
Κλείσιμο
ΕΚΤΑΚΤΟ- Καπνοί από κτίριο στον Πειραιά - Τι συνέβη


Στην περιοχή επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

peiraias-3
peiraias-2
peiraias-1_2


fwtia-3
fwtia-2
fwtia-1


Καταγγελίες από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά για τη φωτιά

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά καταγγέλλει την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτηρίου στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί (Κυριακή 2.4.2023) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, μεταξύ άλλων γραφείων, υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη αρ. 31-33 στον Πειραιά. Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε ευρισκόμενο εντός στοάς ισόγειο κατάστημα πώλησης χρωμάτων της παραπάνω πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο όπου αποθηκεύονται άκρως εύφλεκτα υλικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μη επεκταθεί στα άνωθεν του ισογείου και στα πέριξ της πολυκατοικίας διαμερίσματα. Ωστόσο, τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί έχουν γεμίσει τους λοιπούς χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

Το σημερινό θλιβερό γεγονός, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες. Στο χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά βρέθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων. Το κτίριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.



Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Χάρι: Η αποκάλυψη χρήσης ουσιών στο παρελθόν μπορεί να του «στοιχίσει» τη βίζα για τις ΗΠΑ;

ΝΔ για Μιθριδάτη: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πάντα χώρος για ομοφοβικές και χυδαία σεξιστικές συμπεριφορές

Δέκα ταινίες που περιμένουμε να δούμε μέχρι το τέλος του 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης