Είναι επίσημο: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Είναι επίσημο: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Η προθεσμία για φυσικά και νομικά πρόσωπα παρατείνεται έως τις 17 Ιουλίου μετά την «απροθυμία» των φορολογούμενων να τις υποβάλλουν - Παραμένει ως καταληκτική προθεσμία πληρωμής της Α' δόσης η 31/7

Είναι επίσημο: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε και επισήμως πλέον η παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος που έληγε αύριο. Η παράταση ήταν πρακτικά επιβεβλημένη με δεδομένο ότι σήμερα, μία μόλις μέρα πριν την λήξη του περιθωρίου της 30ης Ιουνίου εκκρεμούσαν 1,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Πάντως, η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Η απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προβλέπει ότι:
Κλείσιμο

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013 παρατείνεται μέχρι την 17 Ιουλίου 2017. 


2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημο- σίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υπο- βολής δεν έχει λήξει παρατείνεται μέχρι την 17 Ιουλίου 2017. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης