Το CD του Χρήστου Χολίδη Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ είναι στο ΘΕΜΑ

Το CD του Χρήστου Χολίδη Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ είναι στο ΘΕΜΑ

Μια καταπληκτική προσφορά έρχεται αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ : Το ακυκλοφόρητο του Χρήστου Χολίδη «Ο Πόντος... Ζει» με 10 παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, που δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι.

Το CD του Χρήστου Χολίδη Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ είναι στο ΘΕΜΑ

Με αφορμή την 19η Μαίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Πρώτο Θέμα προσφέρει στους αναγνώστες του έναν σύγχρονο, μουσικό φόρο τιμής στην μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους κατά τη γενοκτονία του 1914-1923.


Το ακυκλοφόρητο CD του ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνη Χρήστου Χολίδη «Ο Πόντος … Ζει» είναι αφιερωμένο στις μελωδίες από τον Πόντο, τις οποίες ο καλλιτέχνης ερμηνεύει με  απόλυτη επιτυχία, τιμώντας τους προγόνους του. Ο αγαπημένος ερμηνευτής θυμάται τις ρίζες του και αποδίδει σε άπταιστη ποντιακή διάλεκτο τραγούδια γεμάτα από τη δύναμη, το συναίσθημα αλλά και τον πόνο του ποντιακού Ελληνισμού.

 

Κλείσιμο

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ως γνήσιος Πόντιος, ο Χρήστος Χολίδης στρέφει το βλέμμα του στη μουσική παράδοση των προγόνων του, την οποία και μεταφέρει με μοναδικό τρόπο στο σήμερα, πετυχαίνοντας έτσι να την κάνει γνωστή και στην νεολαία, στην οποία ο καλλιτέχνης έχει ιδιαίτερη απήχηση. Το CD «Ο Πόντος... Ζει» είναι μια μουσική συλλογή που θα ενθουσιάσει, όχι μόνο όσους έχουν δεσμούς με αυτή τη χαμένη πατρίδα, αλλά κάθε Έλληνα.

 

 

Μη χάσετε λοιπόν αυτή την Κυριακή το ακυκλοφόρητο το CD «Ο Πόντος... Ζει», με τη μουσική του Πόντου και τη φωνή του Χρήστου Χολίδη.

 

Μόνο στο Πρώτο ΘΕΜΑ.  





 

 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης