30+ φωτογραφικούς διαγωνισμούς

30+ φωτογραφικούς διαγωνισμούς

Υποβρύχια φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, αστροφωτογραφία, φωτογραφία γάμων και φωτογραφία κατοικίδιων… Στο χέρι σου είναι να διαλέξεις το διαγωνισμό που θέλεις να συμμετέχεις! 

30+ φωτογραφικούς διαγωνισμούς
Είτε είσαι επαγγελματίας φωτογράφος και ψάχνεις μεγαλύτερο κοινό ή ερασιτέχνης που θέλει να γνωρίζει πώς η δουλειά σου ανταγωνίζεται με τις δουλειές άλλων, οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δοκιμάσεις τον εαυτό σου και να βελτιώσεις τη δεξιοτεχνία σου. 

Κάποιες φορές, τα βραβεία μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου. Από χρηματικά έπαθλα μέχρι εκθέσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη σε γνωστά ιδρύματα, οι καλύτεροι φωτογραφικοί διαγωνισμοί δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δείξουν την καλύτερη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο κοινό. 

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έχουν ξεχωριστές επαγγελματικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες, όπως επίσης και νεανικοί διαγωνισμοί για νέους φωτογράφους - όπου συχνά δεν πληρώνεις τίποτα. 

Διαγωνισμοί όπως το EyeEm Αwards και το Smithsonian Photo Contest είναι δωρεάν ενώ άλλοι ζητούν χρήματα για τη συμμετοχή σε αυτούς. 

Με μια μεγάλη ποικιλία φωτογραφικών διαγωνισμών, μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να δοκιμάσεις σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς με ένα εύρος κατηγοριών για όλα τα είδη των φωτογραφιών, όπως τον International Photo Awards, ή να προσπαθήσεις στο είδος σου. Υποβρύχια φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, αστροφωτογραφία, φωτογραφία γάμων και φωτογραφία κατοικίδιων είναι κάποιοι από τους διαγωνισμούς που σε αφήνουν να ακονίσεις τη δεξιοτεχνία σου στη φωτογραφία.
Κλείσιμο

Για να σε βοηθήσουμε να βρεις ποιος διαγωνισμός σου ταιριάζει, δημιουργήσαμε μια λίστα με τους καλύτερους φωτογραφικούς διαγωνισμούς - με αλφαβητική σειρά - στους οποίους πιθανόν να συμμετάσχεις και να δοκιμάσεις την τύχη σου .
 
Η λίστα των διαγωνισμών

Arcaid Images Architectural Photography Awards
Οι φωτογράφοι της αρχιτεκτονικής διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες - Εξωτερικό, Εσωτερικό, Αίσθηση του χώρου και Κτίρια σε χρήση - για μια πιθανότητα χρηματικών επάθλων και για την πιθανότητα συμμετοχής στην έκθεση στο Παγκόσμιο Αρχιτεκτονικό Φεστιβάλ στο Βερολίνο.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο
Κόστος συμμετοχής: η εγγραφή με £55 επιτρέπει στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν μέχρι τρεις φωτογραφίες για κάθε κατηγορία
Έπαθλα: $3,000 και εκθέσεις στο Βερολίνο και στο Λονδίνο

Audubon Photography Awards
Συνδύασε την αγάπη σου για τα πτηνά και τη φωτογραφία συμμετέχοντας στο Audubon Photography Awards. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι νόμιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ ή του Καναδά τουλάχιστον 13 χρόνια. Οι νικήτριες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στα περιοδικά Audubon και Nature’s Best Photography καθώς επίσης και θα βρεθούν στην έκθεση του Smithsonian Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 
Κόστος συμμετοχής: $15 για κάθε φωτογραφία, Ο νεανικός διαγωνισμός είναι δωρεάν 
Έπαθλα: Μετρητά μέχρι και $5,000

B&W Child Photo Competition
Γιόρτασε την ομορφιά της παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο υποβάλλοντας τις πιο όμορφες ασπρόμαυρες φωτογραφίες παιδιών. Οι φωτογράφοι διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες - Πορτραίτο, Καλλιτεχνική, Τρόπος Ζωής και Δρόμου. Ο διαγωνισμός δέχεται διεθνείς συμμετοχές και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό υποβολής φωτογραφιών για κάθε διαγωνιζόμενο.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο 
Κόστος συμμετοχής: €10 για μία φωτογραφία, €20 για τρεις φωτογραφίες, €30 για πέντε φωτογραφίες 
Έπαθλα: €1,000 για το Μεγάλο νικητή, €100 για το νικητή της κάθε κατηγορίας

Best of the Best Destination Photo Contest
Οι φωτογράφοι γάμων καλούνται να δείξουν τους καλύτερους προορισμούς μέσα από τις φωτογραφίες γάμων στο διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Junebug Weddings. Επίσης, διοργανώνουν και άλλους διαγωνισμούς για τους φωτογράφους γάμων και τους φωτογράφους αρραβώνων.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο
Κόστος συμμετοχής: $28 για τη συμμετοχή μέχρι 15 φωτογραφίες για τα μη μέλη. Τα μέλη μπορούν να υποβάλλουν μέχρι 3 φωτογραφίες δωρεάν ή μέχρι 15 φωτογραφίες με κόστος $18
Έπαθλα: 50 νικήτριες συμμετοχές εκτίθενται στην ιστοσελίδα με σύνδεσμο στο προσωπικό τους

BigPicture Natural World Photography Competition
Διοργανωμένος από την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια, αυτός ο διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός γιορτάζει "την πλούσια ποικιλία ζωής στη Γη και εμπνέει δράση για την προστασία και τη διατήρησή της μέσα από τη δύναμη της φωτογραφίας". Οι φωτογράφοι μπορούν να υποβάλλουν το έργο τους μέσα σε εφτά κατηγορίες όπως την τέχνη της φύσης, την υδρόβια ζωή, την επίγεια άγρια ζωή και την πτερωτή ζωή.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο
Κόστος συμμετοχής: $25 για μέχρι και 10 φωτογραφίες σε οποιαδήποτε κατηγορία, $15 για μία φωτογραφική σειρά (3-5 φωτογραφίες)
Έπαθλα: $5,000 στο μεγάλο νικητή, $1,000 για το νικητή κάθε κατηγορίας. Συμμετοχή στην ετήσια έκθεση στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια.

Bird Photographer of the Year
Αυτός ο παγκόσμιος διαγωνισμός ζητάει από τους φωτογράφους της άγρια ζωής να υποβάλλουν τις καλύτερες φωτογραφίες πτηνών σε 8 κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας και τον καλύτερο νέο φωτογράφο. Υπάρχουν επίσης δύο ειδικά έπαθλα - το καλύτερο portfolio και την επιλογή του κοινού. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες φωτογραφίες ή ένα ολόκληρο portfolio.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τα μέσα Αυγούστου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 
Κόστος συμμετοχής: από £6, οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν μέχρι 8 φωτογραφίες για κάθε κατηγορία 
Έπαθλα: £5,000 για το μεγάλο νικητή, £2,000 για το νικητή του portfolio και ένα ζευγάρι Swarovski CL Companion 8×30 κιάλια για τους νικητές των κατηγοριών. Όλοι οι νικητές λαμβάνουν ένα portfolio από το διευθυντή φωτογραφίας του Alamy.

British Wildlife Photography Awards
Σχεδιασμένος για να εστιάσει στο μεγαλείο της βρετανικής άγριας ζωής, οι φωτογράφοι όλων των εθνικοτήτων μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με την προϋπόθεση ότι οι φωτογραφίες τους είναι τραβηγμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεκαπέντε διαφορετικές κατηγορίες περιλαμβάνουν ένα βραβείο για την άγρια ζωή σε βίντεο υψηλής ανάλυσης και δύο βραβεία δίνονται στους νέους φωτογράφους. Οι καλύτερες συμμετοχές εκτίθενται και στην κινητή έκθεση σε όλη τη Βρετανία καθώς και σε μικρό λεύκωμα.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 
Κόστος συμμετοχής: από £10. Ο νεανικός διαγωνισμός (μέχρι 6 φωτογραφίες) είναι δωρεάν.
Έπαθλα: £5,000 για το μεγάλο νικητή ενώ οι νικητές των κατηγοριών λαμβάνουν ένα βραβείο αξίας £1,000

Comedy Wildlife Photography Awards
Αν θέλεις να δεις το χιούμορ στο φυσικό κόσμο, αυτός ο φωτογραφικός διαγωνισμός είναι για εσένα. Δημιουργημένος από το ίδρυμα άγριας ζωής Born Free Foundation, τα έπαθλα αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να εστιάσουν την προσοχή σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Επίσης, εκτός από τις τέσσερις κατηγορίες για τους ενήλικες και το νεανικό διαγωνισμό, οι κινηματογραφιστές συμμετέχουν με αστεία βίντεο. Αλλά σημειώστε πως φωτογράφοι οικόσιτων, αιχμαλωτισμένων και κλεισμένων ζώων δεν επιτρέπονται.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές γίνονται δεκτές τέλος Σεπτεμβρίου 
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: Οι γενικοί νικητές κερδίζουν ένα φωτογραφικό σαφάρι μίας εβδομάδας στην Κένυα με όλα τα έξοδα για δύο άτομα πληρωμένα (περιλαμβάνονται και τα εισιτήρια επιστροφής στην Ευρώπη).

Dog Photographer of the Year
Το Kennel Club, ο μεγαλύτερος οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου που επικεντρώνεται στα δικαιώματα των σκύλων, οργανώνει αυτό τον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό. Οι φωτογράφοι μπορούν να συμμετάσχουν σε 8 κατηγορίες, όπως Πορτραίτο σκύλου, Παιχνίδια σκύλων, Σκύλοι-βοηθοί και Σκύλοι-διασώστες. Υπάρχουν επίσης δύο νεανικές κατηγορίες για τους νέους φωτογράφους.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου 
Κόστος συμμετοχής: Δωρέαν
Έπαθλα: Οι μεγάλος νικητής λαμβάνει επαγγελματικό λογαριαστό στο SmugMug και εκπαίδευση μίας ημέρας με φωτογράφο σκύλων. Όλοι οι νικητές μπορούν να δουν τη δουλειά τους εκτεθειμένη στο Kennel Club Art Gallery στο Λονδίνο.

EyeEm Awards
Αυτή η ηγετική φωτογραφική κοινότητα, η οποία αδειοδοτεί φωτογραφίες, διοργανώνει αυτό που αποκαλούν το μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό για ανερχόμενους φωτογράφους. Κάθε χρόνο δίνουν έπαθλα σε πέντε κατηγορίες - Φωτογράφος Δρόμου, Φωτογράφος φύσης, Φωτογράφος πορτραίτου, Φωτορεπόρτερ και Φωτογράφος αρχιτεκτονικής. Επίσης, ο Φωτογράφος της χρονιάς επιλέγεται με βάση το σώμα της δουλειάς του και την πιθανότητα ανάπτυξής του.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τα μέσα Ιουνίου
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: Ο Φωτογράφος της Χρονιάς κερδίζει ένα πληρωμένο ταξίδι στο EyeEm Festival & Awards στο Βερολίνοn, εκπαίδευση με γνωστό φωτογράφο και φωτογραφικό εξοπλισμό. Οι νικητές των πέντε κατηγοριών κερδίζουν ένα κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας. 

Fine Art Photography Awards
Ψάχνοντας "φωτογραφίες που αναδεικνύουν το πάθος", ο διεθνής διαγωνισμός είναι ανοικτός τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους. Με 20 διαφορετικές κατηγορίες για να διαλέξει κανείς, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος καλλιτεχνικών θεμάτων τα οποία επιτρέπουν τους φωτογράφους να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως μέσα στο Φεβρουάριο
Κόστος συμμετοχής: από $15 για κάθε φωτογραφία
Έπαθλα: $3000 για τον Επαγγελματία Φωτογράφο της Χρονιάς, $2000 για τον Ερασιτέχνη Φωτογράφος της Χρονιάς. 

Insight Astronomy Photographer of the Year
Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός αστροφωτογραφίας έλκει φωτογράφους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαγωνίζονται σε 9 διαφορετικές κατηγορίες. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό στον οποίο ως κριτές συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝASA και ο διευθυντής του BBC Sky at Night Magazine. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στον ειδικό νεανικό διαγωνισμό για φωτογράφους κάτω από την ηλικία των 15 ετών.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου 
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν μέχρι 10 φωτογραφίες
Έπαθλα: £10,000 για το μεγάλο νικητή και £1,500 για τους νικητές των κατηγοριών. Χρηματικά έπαθλα δίνονται επίσης και στην κατηγορία των επιλαχόντων. 

International Drone Photography Contest
Αγαπάς την εναέρια φωτογράφηση και θέλεις να δείξεις τις φωτογραφίες από το drone σου; Ίσως θέλεις να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό Dronestagram του οποίου οι κριτές προέρχονται από το National Geographic. Οι φωτογράφοι μπορούν να υποβάλλουν φωτογραφίες σε τρεις κατηγορίες - Αστική, Φύση και Άνθρωποι - επιδεικνύοντας την καλύτερη καλλιτεχνική τους δουλειά με ένα drone.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από το Μάϊο μέχρι τον Ιούνιο
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: Οι νικητές των κατηγοριών λαμβάνουν ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα DJI Spark drone και ένα σετ εικονικής πραγματικότητας. Βραβεία δίνονται στους δεύτερους και τρίτους νικητές κάθε κατηγορίας. 

International Landscape Photographer of the Year
Γιόρτασε την τέχνη και τη δεξιοτεχνία της φωτογραφίας τοπίου με αυτό το διαγωνισμό ο οποίος είναι ανοικτός σε φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Οι 101 καλύτερες φωτογραφίες συλλέγονται σε ένα ετήσιο βιβλίο και οι φωτογράφοι βραβεύονται για τις καλύτερες μεμονωμένες φωτογραφίες καθώς και τα portfolio τεσσάρων φωτογράφων.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές κλείνουν στα μέσα του Νοεμβρίου
Κόστος συμμετοχής: $25 για κάθε φωτογραφία, κάθε πέμπτη φωτογραφία είναι δωρεάν
Έπαθλα: Το μεγάλο βραβείο περιλαμβάνει $2,000 και έναν εκτυπωτή Epson SureColor P800 καθώς και τη συμμετοχή στο βιβλίο. Το δεύτερο βραβείο περιλαμβάνει $1,000 ενώ το τρίτο $500 και τη συμμετοχή τους στο βιβλίο.

International Photo Awards
Αυτά τα ακριβά έπαθλα καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία φωτογραφίας και επιτρέπουν τις συμμετοχές στον Επαγγελματικό, τον Ερασιτεχνικό και τον Μαθητικό διαγωνισμό. Από δημοσιογραφική και διαφημιστική φωτογραφία μέχρι καλλιτεχνική και αθλητική φωτογραφία, πρόκειται για έναν από τους ευρύτερους φωτογραφικούς διαγωνισμούς με χρηματικά έπαθλα που ξεπερνούν ετησίως τα $22,000.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές κλείνουν τέλη Αυγούστου
Κόστος συμμετοχής: $15-$35 για κάθε μεμονωμένη φωτογραφία, $30-$60 για φωτογραφική σειρά αναλόγως αν πρόκειται για την επαγγελματική, την ερασιτεχνική ή τη μαθητική κατηγορία του φωτογράφου.
Έπαθλα: Ο Διεθνής Φωτογράφος της Χρονιάς λαμβάνει $10,000, το έπαθλο της Ανακάλυψης της Χρονιάς $5,000, το έπαθλο της Βαθύτερης Άποψης της Χρονιάςs $5,000, και ο Φωτογράφος Κινούμενων Εικόνων της Χρονιάς $2,500. Ο φιναλίστ της κάθε κατηγορίας κερδίζει δύο εισιτήρια για το Lucie Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

International Photographer of the Year
Το IPOTY είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ανοικτός σε επαγγελματίες και μη επαγγελματίες φωτογράφους οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους μέσα σε μια μεγάλη ποικιλία κατηγοριών και υποκατηγοριών. Οι φωτογράφοι μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλαπλές κατηγορίες και να λάβουν δημοσιότητα μέσα από την εκτεταμένη δημοσιογραφική κάλυψη.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 
Κόστος συμμετοχής: από $20 για κάθε φωτογραφία
Έπαθλα: Το Επαγγελματικό Μεγάλο βραβείο περιλαμβάνει $2,500 ενώ το Ερασιτεχνικό Μεγάλο Βραβείο $1,500

iPhone Photography Awards
Τα IPPA βραβεύονται αποκλειστικά για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με iPhone ή iPad και με κάθε επεξεργασία από εφαρμογές IOS. Οι φωτογράφοι διαγωνίζονται σε 18 κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας σειρές μέχρι και 3 φωτογραφίες.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι το Μάρτιο
Κόστος συμμετοχής: από $3.50 για κάθε φωτογραφία
Έπαθλα: Ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου λαμβάνει ένα iPad Pro και οι τρεις πρώτοι νικητές λαμβάνουν ένα Apple Watch. O πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας λαμβάνει μία Χρυσή Μπάρα.

It’s Amazing Out There Weather Photo
Λαμβάνοντας περισσότερες από 50.000 συμμετοχές το χρόνο, ο ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός του The Weather Channel είναι ένας κορυφαίος διαγωνισμός για τον καιρό, τη φύση και τους φωτογράφους της περιπέτειας. Ανοικτός στους φωτογράφους των ΗΠΑ, το κοινό επιτρέπεται να ψηφίσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες συνεισφέροντας στην κριτική διαδικασία. 
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: Το Μεγάλο βραβείο περιλαμβάνει $15,000, το δεύτερο βραβείο $5,000 και το τρίτο βραβείο $2,500.

Mobile Photography Awards
Οι φωτογράφοι με κινητά και tablet μπορούν να υποβάλλουν το καλύτερό τους έργο σε 18 κατηγορίες για να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους φλέβα και τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις φωτογραφίες των κινητών τηλεφώνων τους. Οι καλύτερες φωτογραφίες περιλαμβάνονται σε μια περιοδική έκθεση και είναι διαθέσιμες προς πώληση.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Οκτώβριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου
Κόστος συμμετοχής: από $15 για κάθε φωτογραφία
Έπαθλα: Το Μεγάλο Βραβείο περιλαμβάνει $3,000

MonoVisions
Αυτό το περιοδικό για την ασπρόμαυρη φωτογραφία διοργανώνει έναν ετήσιο διαγωνισμό για να γιορτάσει τις καλύτερες μονοχρωματικές φωτογραφίες. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, στις μεμονωμένες φωτογραφίες και στις σειρές μέχρι 8 φωτογραφίες.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές γίνονται δεκτές στα μέσα Μαΐου 
Κόστος συμμετοχής: από $20 για κάθε φωτογραφία / $25 για κάθε φωτογραφική σειρά
Έπαθλα: $5,000 σε μετρητά

Monochrome Photo Awards
Αυτός ο διεθνής διαγωνισμός ασπρόμαυρης φωτογραφίας επιβραβεύει διαφορετικά έπαθλα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους για συμμετοχές σε 13 κατηγορίες. Από αρχιτεκτονική και άγρια ζωή μέχρι καλλιτεχνική φωτογραφία, τα βραβεία προκαλούν τους συμμετέχοντες να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέσα στο Νοέμβριο
Κόστος συμμετοχής: $20 για κάθε συμμετοχή (ερασιτέχνης) / $25 για κάθε συμμετοχή (επαγγελματίας)
Έπαθλα: Ο μεγάλος επαγγελματίας νικητής λαμβάνει $2,000 και ο μεγάλος ερασιτέχνης νικητής $1,000. Οι νικητές περιλαμβάνονται και στο ετήσιο βιβλίο του Monochrome Photography Awards Annual Book.

National Geographic Nature Photographer of the Year
Ονειρεύτηκες ποτέ τη δημοσίευση φωτογραφιών σου στο National Geographic; Οι φωτογράφοι άγριας ζωής διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες για αυτή την τιμή καθώς και για χρηματικά έπαθλα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες - Εναέρια, Υποβρύχια, Τοπία και Άγρια ζωή. 
Περίοδος συμμετοχής: συμμετοχές δεκτές μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου
Κόστος συμμετοχής: $15 για κάθε συμμετοχή
Έπαθλα: Το μεγάλο βραβείο περιλαμβάνει $7,500 και δημοσίευση της φωτογραφίας στο National Geographic. Οι νικητές των κατηγοριών λαμβάνουν $2,500.

National Geographic Travel Photographer of the Year
Μοιράσου τις καλύτερες στιγμές της ζωής σε όλο τον κόσμο στον ετήσιο διαγωνισμό National Geographic Travel Photographer of the Year. Τρεις κατηγορίες -Φύση, Άνθρωποι και Πόλεις-επιτρέπουν τους φωτογράφους να δείξουν πόσο αποκαλυπτική και συναρπαστική είναι η ταξιδιωτική εικονογραφία. 
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο
Κόστος συμμετοχής: $15 για κάθε συμμετοχή
Έπαθλα: Το μεγάλο βραβείο περιλαμβάνει ένα 10ήμερο ταξίδι για δύο άτομα στα νησιά Γκαλαπάνγκος με το National Geographic Expeditions. Οι νικητές των κατηγοριών λαμβάνουν $2,500.

National Wildlife Photo Contest
Για περισσότερα από 40 χρόνια, το National Wildlife Federation διοργανώνει αυτό τον πλούσιο διαγωνισμό για να γιορτάσει το μεγαλείο της φύσης. Οι εφτά κατηγορίες περιλαμβάνουν Μωρά ζώων, Κατοίκους αυλών, Θηλαστικά και Ανθρώπους στη Φύση. 
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο
Κόστος συμμετοχής: $20 για 10 φωτογραφίες
Έπαθλα: Το μεγάλο βραβείο περιλαμβάνει $5,000. Οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας λαμβάνουν $500 ενώ οι δεύτεροι $250.

Nikon Small World Contest
Αυτός ο διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιείται για περισσότερα από 40 χρόνια αφορά τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα από μικροσκόπιο. Πρόκειται για ένα ηγετικό μέσο παρουσίασης για φωτογράφους που φωτογραφίζουν μέσα από μικροσκόπια για μια ποικιλία επιστημών. Παρ' όλο που οι συμμετέχοντες δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Nikon, οι φωτογραφίες τους πρέπει να έχουν τραβηχτεί μέσα από μικροσκόπιο.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τα τέλη Απριλίου
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει $3,000 ενώ από τη δεύτερη μέχρι την εικοστή θέση οι νικητές λαμβάνουν μετρητά που ποικίλουν από $200 μέχρι $2,000.

Red Bull Illume
Η Red Bull διοργανώνει αυτό το διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό που αφιερώνεται στα αθλήματα δράσης και περιπέτειας ενώ χορηγείται και από τη Sony. O διαγωνισμός διεξάγεται κάθε 3 χρόνια από το 2007, με τον επόμενο διαγωνισμό να πραγματοποιείται το 2019. Όλες οι επιλαχούσες φωτογραφίες συμμετέχουν σε διεθνή περιοδική έκθεση. 
Περίοδος συμμετοχής: Από το Δεκέμβριο του 2018 μέχρι το Μάρτιο του 2019
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: Στο διαγωνισμό του 2016 επιβραβεύτηκαν με €100,000 σε καταναλωτικά αγαθά και φωτογραφικό εξοπλισμό για το μεγάλο νικητή και τους νικητές των κατηγοριών.

Siena International Photo Awards
Αυτός ο διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός λαμβάνει περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Είτε Αθλήματα είτε Φωτοιστορίες, οι κατηγορίες επιτρέπουν στους φωτογράφους να δείξουν τα καλύτερα από τα Portfolio τους. Οι νικητές ανακοινώνονται σε μια ετήσια τελετή στη Σιένα της Ιταλίας.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο 
Κόστος συμμετοχής: από €15 για 3 φωτογραφίες (€10 αν πρόκειται για φωτογράφο κάτω των 20 ετών)
Έπαθλα: €1,500 για το Φωτογράφο της χρονιάς, €500 για το νικητή της εικονογραφημένης ιστορίας. Ο Φωτογράφος της χρονιάς, ο νικητής της εικονογραφημένης ιστορίας και οι νικητές των κατηγοριών κερδίζουν και τη φιλοξενία στη Σιένα το Σαββατοκύριακο που λαμβάνει χώρα η τελετή απονομής των βραβείων. 

Smithsonian Photo Contest
Η ιστοσελίδα Smithsonian.com διοργανώνει το διεθνή φωτογραφικό της διαγωνισμό για 15 χρόνια, ζητώντας από τους φωτογράφους να υποβάλλουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους σε έξι κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας και την κατηγορία Φωτογραφία από Κινητά Τηλέφωνα. Οι φωτογραφίες που συμμετέχουν κρίνονται με βάση τη δημιουργικότητα, την ποιότητα, την αυθεντικότητα, την ανταπόκριση στην ακρίβεια και στην επίδραση.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: $2,500 για το μεγάλο βραβείο, $500 για τους νικητές των κατηγοριών και για την επιλογή των αναγνωστών

Sony World Photography Awards
Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Sony και ο Παγκόσμιος Φωτογραφικός Οργανισμός διοργανώνουν αυτό το διαγωνισμό ο οποίος διαιρείται σε τέσσερις τομείς - επαγγελματικός, ανοικτός, νεανικός και μαθητικός. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι κρίνονται στο σώμα της δουλειάς τους, ενώ ο ανοικτός διαγωνισμός επιτρέπει τις μεμονωμένες φωτογραφίες. Ένας από τους ηγετικούς παγκόσμιους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, το συνολικό χρηματικό κεφάλαιο αγγίζει τα  $30,000. Όλες οι επιλαχούσες συμμετέχουσες φωτογραφίες εκτίθενται στο Somerset House στο Λονδίνο και δημοσιεύονται στο βιβλίο της Sony World Photography Awards.
Περίοδος συμμετοχής: η τελική ημερομηνία συμμετοχής είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου ανάλογα με την κατηγορία του διαγωνισμού
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Έπαθλα: $25,000 για το Φωτογράφο της Χρονιάς ενώ οι νικητές των κατηγοριών λαμβάνουν ένα ταξίδι στο Λονδίνο για την τελετή απονομής των βραβείων 

Travel Photographer of the Year
Γνωστός και ως TPOTY, αυτός ο φωτογραφικός διαγωνισμός γιορτάζει την ταξιδιωτική φωτογραφία. Ο διεθνής διαγωνισμός ολοκληρώνεται σε μια έκθεση στο Λονδίνο επιλέγοντας από τις 9 διαγωνιζόμενες κατηγορίες. Αυτές περιλαμβάνουν Γη & Κλίμα, Φαγητό, και Περιπετειώδεις ιστορίες.
Περίοδος συμμετοχής: οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 
Κόστος συμμετοχής: £8 για μεμονωμένες φωτογραφίες, £15 για portfolios. Ο νεανικός διαγωνισμός είναι δωρεάν.
Έπαθλα: £4,000 και πακέτο για το Μεγάλο Νικητή. Οι νικητές των κατηγοριών και των portfolios λαμβάνουν δώρα.  

Underwater Photographer of the Year
Ανάμεσα σε 10 κατηγορίες, η υποβρύχια φωτογραφία προαναγγέλλεται ως μια μορφή τέχνης σε αυτό το μεγάλο διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό, αν και κάποιες κατηγορίες είναι ανοικτές μόνο για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα νερά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο διαγωνισμός του 2017 ανέδειξε μια νέα κατηγορία - Υποβρύχιο Φωτογραφικό Βιβλίο.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο 
Κόστος συμμετοχής: από £5
Έπαθλα: $5,000 δωροεπιταγή για τo Nauticam για το μεγάλο νικητή και δώρα για τους νικητές των κατηγοριών.

Wildlife Photographer of the Year
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου διοργανώνει αυτό το μεγάλο διαγωνισμό που επικεντρώνεται στη φωτογραφία της άγριας ζωής. Οι φωτογράφοι προσκαλούνται να υποβάλλουν την καλύτερη δουλειά τους σε 16 κατηγορίες, όπως Ζώα στο Περιβάλλον τους, Αστική άγρια ζωή και Συμπεριφορά. Υπάρχει επίσης και ένας ξεχωριστός νεανικός διαγωνισμός.
Περίοδος συμμετοχής: ετησίως από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 
Κόστος συμμετοχής: £30
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης