Πόσο εθισμένοι είστε στο κινητό σας;

Πόσο εθισμένοι είστε στο κινητό σας;

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους νεότερους 

Πόσο εθισμένοι είστε στο κινητό σας;
Οκτώ ώρες την ημέρα φαίνεται να αφιερώνει το 60% των νέων σήμερα στο κινητό τους τηλέφωνο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη Αμερικανών ερευνητών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρα Τζέιμς Ρόμπερτς, καθηγητή Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ, εξέτασε συνολικά 164 φοιτητές, ηλικίας 19 έως 22 ετών.

Από τα αποτελέσματα που προέκυψαν, κατά μέσο όρο αγόρια και κορίτσια διαθέτουν 8 και 10 ώρες αντιστοίχως σε ομιλία, internet (34,4 λεπτά), email (48,5 λεπτά), κοινωνικά δίκτυα (38,6 λεπτά) και μουσική (26,9 λεπτά), με την ανταλλαγή SMS να είναι η επικρατούσα ενασχόληση (διάρκεια 94,6 λεπτά).

Τα συμπεράσματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στην «Επιθεώρηση Συμπεριφορικών Εθισμών» (JBA), βασίστηκαν στην αξιολόγηση 24 δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στα κινητά, αλλά και στις απαντήσεις των φοιτητών σε 11 ερωτήσεις που αξιολόγησαν τον εθισμό τους.

Κλείσιμο
Από τις δραστηριότητες που αξιολογήθηκαν, ο αριθμός των SMS που αποστέλλονται, ο αριθμός των τηλεφωνημάτων και η χρήση του Instagram και του iPod βρέθηκε να σχετίζονται ισχυρότερα με τον εθισμό. Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως έξι στους δέκα παραδέχτηκαν ότι πιθανώς είναι εθισμένοι στα κινητά τους, καθώς νιώθουν νευρικότητα όταν δεν βλέπουν που έχουν βάλει τη συσκευή.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους κρύβουν και ένα παράδοξο: την ίδια στιγμή που παρέχουν πλήρη ελευθερία στους χρήστες τους, τους υποδηλώνουν κιόλας.

Εσείς, πόσο εθισμένοι είστε με το κινητό σας τηλέφωνο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης