Αμερικανικές εκλογές: Πώς ψήφισαν σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα - Δείτε τα στατιστικά στοιχεία

Αμερικανικές εκλογές: Πώς ψήφισαν σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα - Δείτε τα στατιστικά στοιχεία

Και στις τρεις αυτές πολιτείες σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο των Ρεπουμπλικάνων

ekl
Φλόριντα. Τζόρτζια. Βόρεια Καρολίνα. Τρεις πολιτείες-κλειδιά για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς εάν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει έστω μία από αυτές, είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος, ενώ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει και τις τρεις, τότε θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μάθουμε τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Και στις τρεις αυτές πολιτείες σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο των Ρεπουμπλικάνων σε σχέση με τις εκλογές του 2016, εκτός από αυτό της ψήφου των λευκών Αμερικανών ηλικίας άνω των 65, οι οποίοι επέλεξαν τους Δημοκρατικούς, σε ποσοστό 1,5% μεγαλύτερο.

Πίνακας στατιστικών των New York Times
nyt


Στις περιοχές όπου διαμένουν κάτοικοι υψηλού εισοδήματος (με μέσο εισόδημα 100.000 δολάρια), ο Ντόναλντ Τραμπ και το κόμμα του κατέγραψαν αύξηση κατά 1%, ενώ στις αγροτικές περιοχές οι Ρεπουμπλικάνοι κατέγραψαν αύξηση κατά 2%. Αύξηση κατά 2 μονάδες κατέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ και στις περιοχές που η πλειοψηφία των πολιτών είναι μαύροι Αμερικανοί, καθώς και σε αυτές που διαμένουν πολίτες υψηλού μορφωτικού επιπέδου (απόφοιτοι πανεπιστημίων). Στα προάστια ο Τραμπ κατέγραψε αύξηση 0,5%, ενώ στις αστικές περιοχές οι Ρεπουμπλικάνοι έλαβαν 6% περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2016.

Στις περιοχές όπου διαμένουν στην πλειοψηφία τους ισπανόφωνοι Αμερικανοί οι Ρεπουμπλικάνοι κατέγραψαν αύξηση κατά 11,5%, ενώ σε αυτές που διαμένουν πολίτες κουβανικής καταγωγής το ποσοστό έφτασε το 13%.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα παράνομη NAVTEX από Τουρκία: Στέλνει το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται η πρώτη τρανς Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Μπόρατ ξεβρακώνει «ψεκασμένους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ