Βραζιλία: Νεκρός υποψήφιος για την προεδρία σε συντριβή αεροσκάφους

Βραζιλία: Νεκρός υποψήφιος για την προεδρία σε συντριβή αεροσκάφους

Νεκρός ο υποψήφιος Εδουάρδο Κάμπος, η σύζυγος και το παιδί του - Το σήμα του Cessna 560XL χάθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί

Βραζιλία: Νεκρός υποψήφιος για την προεδρία σε συντριβή αεροσκάφους
Τη συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε τον υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας Εδουάρδο Κάμπος ανακοίνωσε στέλεχος του κόμματος του μιλώντας στο Reuters.



Κλείσιμο
O Κάμπος επέβαινε σε ένα Cessna 560XL το σήμα του οποίου χάθηκε την ώρα που επιχειρούσε να προσγειωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας της χώρας. Οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν καπνό να βγαίνει από το σημείο της συντριβής κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Σάντος.



Αρχικά, αστυνομική πηγή ανέφερε ότι υπάρχουν «σίγουρα» απώλειες χωρίς, όμως, να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αλλά λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Κάμπος.

Περίοικος που μίλησε σε τοπική ιστοσελίδα δήλωσε πως αντίκρισε πυκνούς μαύρους καπνούς να καλύπτουν την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, ενώ προηγήθηκε έντονος θόρυβος και ισχυρή έκρηξη.

«Πήγα στο παράθυρο και είδα μόνο μαύρο καπνό. Άκουσα έναν θόρυβο σαν από τουρμπίνα», δήλωσε ο άνδρας.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες με έντονη βροχόπτωση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για βλάβη του αεροσκάφους χωρίς να έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της συντριβής.

Εικόνες που φτάνουν από το σημείο της τραγωδίας αποτυπώνουν την καταστροφή που προκλήθηκε στην κατοικημένη περιοχή, με στέγες κτιρίων να έχουν καταρρεύσει και καπνούς να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε σπίτια.

Πέραν του Κάμπος, στο Cessna 560XL επέβαιναν έξι ακόμα άνθρωποι, εκ των οποίων και η σύζυγός του και το παιδί τους, που έχασαν τη ζωή τους. Νεκροί, όμως, είναι και τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος.

Ο 49χρονος Κάμπος σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ερχόταν τρίτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και ήταν πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο.




Την ίδια ώρα, διεθνή δίκτυα κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης