Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε σήμερα το δεύτερο μέρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥΔΕΣΥΣ) «Νερό ώρα μηδέν», στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, σε συνεργασία με την Robotixlab.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία που έχει η προστασία των υδάτινων πόρων και η αντιμετώπιση του νερού ως «πηγή ζωής». Έμαθαν, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, πώς η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαταριών μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και κατανόησαν τη σημασία της ανακύκλωσης.
Είχαν μια μοναδική εμπειρία εισαγωγής στον κόσμο της ρομποτικής. Ταξίδεψαν νοερά στο 2083 όπου διαπίστωσαν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον η κακή διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών, με τη μόλυνση του νερού από κάδμιο και άλλα τοξικά.
Κλείσιμο
Τα παιδιά έκαναν πειράματα μέσω υπολογιστών, κατασκεύασαν τα δικά τους ρομπότ και με αυτά συμμετείχαν σ’ ένα διασκεδαστικό «παιχνίδι καθαρισμού τοξικών αποβλήτων», ενώ στο τέλος έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Ίδρυμα Χατζηκώνστα» και την «Κιβωτό του Κόσμου».
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, «το Σύστημα επενδύει στον χώρο της παιδείας, της έρευνας και της καινοτομίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών πολιτών, αλλά και στην έμπρακτη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα επαναληφθεί το προσεχές Σάββατο, ενώ έχει προγραμματισθεί σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη συνεργασία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του ΣΥΔΕΣΥΣ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συστήματος.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.sydesys.gr
Τηλ. 6945 136892 Βάσω Γρηγοριάδου
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τη σημερινή δράση, καθώς και ένα ενημερωτικό για τη δραστηριότητα του ΣΥΔΕΣΥΣ
Το ανεκτίμητο δώρο που προσφέρει η επιστήμη στις γυναίκες και τις βοηθά να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα στη μητρότητα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κρυοσυντήρηση ωαρίων.
Η επέκταση του προγράμματος Zero Drop στη Βοιωτία -σε κοντινή απόσταση από την Αττική- αξιοποιεί προηγμένες λύσεις εξοικονόμησης νερού και αποτελεί ένα υποδειγματικό και επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το κοινό καλό.