Ο Ακιντζί αρνήθηκε συνάντηση με Λαβρόφ

Ο Ακιντζί αρνήθηκε συνάντηση με Λαβρόφ

Η ρωσική πλευρά πρότεινε στον Ακιντζί να γίνει η συνάντηση στην Πράσινη Γραμμή και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης την απέρριψε καθώς επέμενε το τετ-α-τετ να γίνει στα Κατεχομένα 

Ο Ακιντζί αρνήθηκε συνάντηση με Λαβρόφ
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο 1-2 Δεκεμβρίου.

Στον Τουρκοκύπριο ηγέτη προτάθηκε από τη ρωσική πλευρά η συνάντηση να γίνει στην Πράσινη Γραμμή. Ωστόσο, αυτή η επιλογή απορρίφθηκε από τον κ. Ακιντζί που επέμενε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην κατοικία του στα κατεχόμενα.

Μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως στοιχείο επίσημης αναγνώρισης εκ μέρους της Ρωσίας της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ψευδοκράτος). «Κατά τη γνώμη μας, αυτό θα ήταν επιζήμιο για τη δική μας θέση αρχής σχετικά με τη διευθέτηση του Κυπριακού», δήλωσε χθες η Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Ι. Κασουλίδη, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής Αντιπροσώπων και τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σε σχέση με την ατζέντα των επαφών του, είπε ότι «αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, το Κυπριακό και την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης