ΣΥΡΙΖΑ υπέρ(;) Γιώργου Παπανδρέου

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ(;) Γιώργου Παπανδρέου

«Στις Κάννες Σαμαράς Βενιζέλος έκαψαν δημοψήφισμα. Αν είχε μιλήσει ο λαός τελείωναν και οι δύο», έγραψεστο twitter ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ(;) Γιώργου Παπανδρέου
Δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, η πολιτική επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από τις αποκαλύψεις των Financial Times για όσα συνέβησαν στα τέλη του 2011, όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας ήταν έτοιμοι να απομακρύνουν τη χώρα από την Ευρωζώνη. Στην κυβέρνηση προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας για να προβάλουν το επιχείρημα ότι η έξοδος από το ευρώ ήταν προ των πυλών και απετράπη όταν κάποιες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα να βρεθεί στην άβυσσο, ενώ στην αντιπολίτευση κάνουν λόγο για μπλόφα και αποδίδουν τα δημοσιεύματα στο πλαίσιο προσπάθειας προεκλογικού «εκφοβισμού» από τους Ευρωπαίους εταίρους για τους κινδύνους που διατρέχει ακόμη και σήμερα η Ελλάδα. 

Μέσα στην αντιπαράθεση για το αν οι Ευρωπαίοι ήταν αυτοί που με τις πράξεις και τους παρασκηνιακούς χειρισμούς τους έριξαν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έχει επανέλθει η συζήτηση για την αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος που εισηγήθηκε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και για τις πολιτικές επιλογές του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του σημερινού πρωθυπουργού -τότε αρχηγού της αιωματικής αντιπολίτευσης- Αντώνη Σαμαρά. 

Κλείσιμο
«Στις Κάννες Σαμαράς Βενιζέλος έκαψαν δημοψήφισμα. Αν είχε μιλήσει ο λαός τελείωναν και οι δύο. Τώρα μιλάει ο λαός», έγραψε το πρωί στο twitter ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Τσίπρα, με την άποψή του αυτή προσπαθεί να στοχοποιήσει τους χειρισμούς των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά επιδιώκοντας να αναδείξει τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των δημοτικών και των ευρωεκλογών, όπως είναι ο κεντρικός πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αν ήταν έτοιμοι να μας πετάξουν έξω, γιατί έκλαιγε η Μέρκελ και ούρλιαζε ο Σαρκοζί; Οι αποκαλύψεις δεν αντιστρέφονται πλέον. Κάλπη εν όψει», είναι το δεύτερο σημερινό τουίτ του Νίκου Παππά, με το οποίο ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αμφισβητεί ευθέως τα δημοσιεύματα περί του σχεδίου «Ζ» που είχαν ετοιμάσει οι δανειστές της χώρας για την «εκπαραθύρωση» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Ωστόσο και με τα δύο μηνύματα που ανήρτησε στο twitter ο κ. Παππάς, εμμέσως συντάσσεται με τις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός ακόμη και σήμερα επιμένει στις απόψεις του περί της αναγκαιότητας του δημοψηφίσματος και υποστηρίζει - παραπέμποντας στους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά- ότι σήμερα πρέπει να μιλήσουν άλλα πρόσωπα. Οι απόψεις του κ. Παππά -όπως ερμηνεύονται- σύμφωνα με τα πρωινά tweets περίπου ευθυγραμμίζονται με την επιχειρηματολογία του πρώην πρωθυπουργού.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης