Το επίκεντρο ήταν 4 χλμ. ανατολικά του νησιού και το εστιακό του βάθος στα 8 χλμ.
Η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα «χτύπησε» και το νησί της Γαύδου.
Συγκεκριμένα, στις 9:02 το πρωί και σύμφωνα με το Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ τέσσερα χιλιόμετρα αντολικά του νησιού. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 8 χιλιόμετρα.
Παράλληλα συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Φθιώτιδας, όπου μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 248 μετασεισμοί.
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει στην Ελλάδα την πιο προηγμένη τεχνολογία αξονικής τομογραφίας, εγκαθιστώντας τον νέο αξονικό τομογράφο NAEOTOM Alpha.Pro της Siemens Healthineers. Πρόκειται για τον πρώτο και μοναδικό αξονικό τομογράφο νέας γενιάς με τεχνολογία μέτρησης φωτονίων στη χώρα.