Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο κύμα καύσωνα τον Αύγουστο.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, οι αίθουσες και των 14 παραρτημάτων Κ.Α.Π.Η. θα παραμένουν ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι, ενώ, με εξαίρεση το πρώτο και δεύτερο παράρτημα Κ.Α.Π.Η., τα υπόλοιπα θα υποδέχονται τους πολίτες και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Μάλιστα,το προσωπικό θα είναι διαθέσιμο και τα Σαββατοκύριακα, εάν και εφόσον συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης.
Παράλληλα, σε ετοιμότητα για την πρόληψη πυρκαγιών στην περίπτωση που πράγματι υπάρξει καύσωνας τον Αύγουστο, βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, ο δήμος, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες, θα πραγματοποιούν περιφρουρήσεις στο δάσος του Σέιχ Σου, τις καθημερινές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας και τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου.