«Τρωάδες» του Ευριπίδη απόψε στις Αχαρνές

«Τρωάδες» του Ευριπίδη απόψε στις Αχαρνές

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας 

«Τρωάδες» του Ευριπίδη απόψε στις Αχαρνές
ΧΟΡΟΣ

"ΖΙΖΕΛ" ΑΠΟ ΤΟ GRIGOROVICH BALLET THEATRE OF RUSSIA ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
Κλείσιμο

Μετά από τρία χρόνια επισκέψεων στην Αθήνα και αφού έχει γνωρίσει την αποθέωση από 60.000 θεατές, ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι (όπου συνεχίζει να χορογραφεί μέχρι και σήμερα), έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με όλους τους συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ αλλά και με φιλοξενούμενους διάσημους σολίστ από τα Μπολσόι, για να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα, τις παραγωγές "Σπάρτακος" (8/9) και "Ζιζέλ" (9/9), με σκηνικά και κοστούμια ειδικά σχεδιασμένα για το Ηρώδειο. Το μπαλέτο "Ζιζέλ" σε μουσική Αντόλφ Αντάμ, που αποθεώνει την άδολη αγάπη και θρηνεί τις απελπισμένες από τον έρωτα καρδιές, ανεβαίνει βασισμένο σε χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς και σκηνικά και κοστούμια του Σιμόν Βιρσαλάτζε. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) : Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη. Στις 21:00. Εισιτήρια- 'Ανω διάζωμα: κανονικό 30, φοιτητικό: 25, Γ Ζώνη: 40, Β Ζώνη: 60, Α Ζώνη: 80, Διακεκριμένη ζώνη: 100ευρώ.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ


ΘΕΑΤΡΟ

"ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ


Στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη , η Λυδία Κονιόρδου παρουσιάζει μία τραγωδία για τη ζωή, τον έρωτα, την τιμωρία, και τη συγχώρηση. Η παράσταση που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η ίδια, σε μετάφραση Νικολέτας Φριντζήλα συγκεντρώνει εξαιρετικούς συντελεστές και ερμηνευτές (Νίκος Κουρής, Λήδα Πρωτοψάλτη, Θέμις Πάνου, Μάρθα Φριντζήλα, Φαίδων Καστρής) και αποτελεί ακόμα μία σημαντική πρόταση από τη σπουδαία ηθοποιό, η οποία κατέχει την τραγωδία όσο λίγοι σήμερα στο ελληνικό θέατρο. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 428 π.Χ, κατά τα Μεγάλα Διονύσια, αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Από το Εθνικό Θέατρο πρωτοανέβηκε το 1937 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ροντήρη και μουσική του Δημήτρη Μητρόπουλου. Το 1954, επαναλήφθηκε με νέα διανομή, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αποτελώντας μια "ανεπίσημη πρώτη" για τα Επιδαύρια, που εγκαινιάστηκαν ως θεσμός την αμέσως επόμενη χρονιά. Θέατρο Βράχων: Οδός Ταταούλων, Βύρωνας, Τηλέφωνο: 210 7626438, 210 7626738. Στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ (γενική είσοδος), 12ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, άνω των 65 ετών).

"ΤΡΩΑΔΕΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ


Οι "Τρωάδες", είναι η πιο δημοφιλής από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, κείμενο κατεξοχήν αντιπολεμικό, αποτυπώνει όσο κανένα κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειες της. «Ιστορώντας τα γεγονότα της άλωσης της Τροίας, ο νους στέκεται στο θρίαμβο των νικητών και όχι στο θρήνο των νικημένων». Η παράσταση σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση, μια μεταφορά στο παγκόσμιο «σήμερα», στις συνέπειες των πολέμων, της οικονομικής κρίσης και των απολυταρχικών καθεστώτων. Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουν μεταξύ άλλων οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, 'Αρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ζέτα Δούκα, Λουκία Μιχαλοπούλου και Λένα Παπαληγούρα. Δημοτικό Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης": Βωμού Αρτέμιδος, Αχαρνές. Στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ (γενική είσοδος), 12ευρώ (Μειωμένο).

ΜΟΥΣΙΚΗ

IMAM BAILDI FULL MOON PARTY

Μία ακόμη μουσική γιορτή θα στηθεί με τους Imam Baildi να εγκαινιάζουν τη νέα φθινοπωρινή τους περιοδεία για τον ολόφρεσκο δίσκο "Imam Baildi - III", όπου οι μελωδίες των δεκαετιών του 40, 50 και 60 έρχονται στο σήμερα και τα βαλκανικά πνευστά απογειώνουν τη διάθεση του κοινού. Bolivar Beach Bar : Λεωφόρος Ποσειδώνος, 'Αλιμος, Τηλέφωνο: 6970367684. Στις 21:00. Εισιτήρια: 6 ευρώ(Προπώληση): 8ευρώ (ταμείο).

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ LIVE ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Με τις αποσκευές της γεμάτες με τα τραγούδια του νέου της δίσκου, με τίτλο το όνομά της, που κυκλοφορεί από τη Heaven, η Μελίνα Ασλανίδου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Μαζί της επί σκηνής μια κεφάτη, εκρηκτική παρέα μουσικών. Έγχορδα, κρουστά και πνευστά χορεύουν με τα τραγούδια, απογειώνουν τους στίχους με τη μουσική, συνοδεύουν τη φωνή της Μελίνας με τον πιο μοναδικό τρόπο. Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα από τη δισκογραφία της Μελίνας, παραδοσιακά, βαλκανικοί ήχοι, κλασικά, λαϊκά τραγούδια με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Τεχνόπολις : Πειραιώς 100, Γκάζι . Στις 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ ( προπώληση), 12ευρώ ( ταμείο).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΕΝΤΖΗ- "BISTROT LIVE"


Η Κατερίνα Κουρεντζή θα παρουσιάσει στο Χυτήριο ένα μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν στα bistrot του κόσμου από καλλιτέχνες διάσημους ή μη, κάθε εθνικότητας. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό, η ερμηνεύτρια έχει ετοιμάσει ένα πολυεθνικό, μουσικό ταξίδι με μουσικές και ακούσματα από όλο τον κόσμο.Συντελεστές: Λάμπρος Κουνενής (κρουστά), Roman Gomez (πιάνο, πλήκτρα, κιθάρα). Πολυχώρος Χυτήριο : Ιερά Οδός 44, Γκάζι, τηλέφωνο: 210 3412313. Στις 22:00. Εισιτήρια: 5ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΤΟΙ

Στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Kaplanon 5", η ομαδική έκθεση Φωτογραφίας με θέμα το Κτήμα Τατοΐου, που συνδιοργανώνουν οι Kaplanon Galleries με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο και το Σωματείο με την επωνυμία «Οι Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου». Στην έκθεση συμμετέχουν 40 φωτογράφοι μέλη του Σωματείου και παρουσιάζονται 100 πρωτότυπες, σύγχρονες φωτογραφίες τους, που απεικονίζουν τη φύση και τα κτήρια του Τατοΐου, στη σημερινή τους κατάσταση στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η έκθεση εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην προώθηση των σκοπών του Σωματείου και στην εντατικοποίηση της προσπάθειας που γίνεται για την προστασία και την ανάδειξή του ως μνημείου της Φύσης, του Πολιτισμού και της Αρχιτεκτονικής, με απώτερο στόχο την επαναλειτουργία του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου. Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5: Καπλανών 5 & Μασσαλίας, τηλέφωνο: 210 3390946. Είσοδος ελεύθερη.

"ASK THE FLASK"

Η έκθεση "Ask the Flask" πραγματοποιείται στo πλαίσιο των ευρύτερων δραστηριοτήτων του project "World Water Museum" installation της εικαστικού Καίτης Χαλιορή, το οποίο η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος στηρίζει, έχοντας ήδη συμβάλλει στην προβολή του μέσα από 4 δράσεις από το 2011 μέχρι και σήμερα. Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα έργα αλλά και το ψηφιακό υλικό του ομώνυμου διεθνούς διαδικτυακού Workshop "Ask the flask", που είχε κεντρικό θέμα την λειψυδρία. Πρόκειται για ένα Workshop που πραγματοποιήθηκε μεταξύ σπουδαστών από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Μάρτιο του 2014, με την συμμετοχή ομάδων από Αίγυπτο, Βραζιλία, Ελλάδα , Ηνωμένο Βασίλειο , Ιράκ, Καναδά, Κένυα και Κολομβία. Συμμετέχουν, με έργα τους σχετικά με το νερό, οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του "Ask the flask" : Eugene Ankomah, Lorraine Beaulieu, Δέσποινα Οικονομοπούλου, Δήμητρα Σιατερλή, Κατερίνα Φανουράκη. Τεχνοχώρος Art Gallery : Λεμπέση 4 και Στρατηγού Μακρυγιάννη 33 Πλάκα , τηλέφωνο: 2111823818. Είσοδος ελεύθερη.

EMMANUEL GARIBAY- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "DALOY"

Η πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Φιλιππινέζου ζωγράφου Emmanuel Garibay με τίτλο "Daloy". Ο Garibay είναι γνωστός όχι μόνο για το εξπρεσιονιστικό παραστατικό ύφος του, αλλά και για την περιεκτικότητα σε πολλά από τα έργα του, τα οποία συχνά εκφράζουν μια έντονη κοινωνική και πολιτική συνείδηση. Το έργο του επικεντρώνεται στην ανθρώπινη μορφή και ως εκ τούτου συλλαμβάνει τις διάφορες καταστάσεις της ζωής, στις οποίες δεσμεύονται οι άνθρωποι. Όταν ρωτήθηκε για τα έργα του, ο Garibay είχε πει, "Αυτό που μου κεντρίζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μου, είναι το πώς η μορφή της φιγούρας προκαλεί το δράμα της ζωής". Διάρκεια έκθεσης: 9-13 Σεπτεμβρίου. Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή : Κασσαβέτη 18 και Γρηγορίου Αυξεντίου, Ν. Ερυθραία, τηλέφωνο: 2108019975. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΥΣΣΑ "Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΚΙ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ"

Οι Εκδόσεις της Εστίας και το Καφέ Πόλις προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Φύσσα "Ο κηπουρός κι ο καιροσκόπος". Για το βιβλίο μιλούν οι: Λευτέρης Ξανθόπουλος ( σκηνοθέτης - συγγραφέας), Γιώργος Συμπάρδης (συγγραφέας) και Σώτη Τριανταφύλλου ( ιστορικός - συγγραφέας). Στοά του Βιβλίου - Polis Art Cafe: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, τηλέφωνο: 2103249588. Στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης