Στα δάση του Αφγανιστάν

Στα δάση του Αφγανιστάν

Το έργο του Βόλφραμ Λοτς, «Το γελοίο σκότος», ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Στα δάση του Αφγανιστάν
Δύο στρατιώτες, μία επικίνδυνη αποστολή στα τροπικά δάση του Αφγανιστάν, δύο Σομαλοί πειρατές, ένας Ιταλός κυανόκρανος, ένας Σέρβος ιθαγενής, ένας ιδιόρρυθμος πάστορας, ένας παπαγάλος που λέει τις ειδήσεις, ένας μυστηριώδης αντισυνταγματάρχης που αυτομόλησε στη ζούγκλα, και ένας συγγραφέας ραδιοφωνικού έργου σε απόγνωση...

Το «Γελοίο σκότος», το πιο πολυμεταφρασμένο γερμανικό έργο των τελευταίων ετών, βασίζεται στην «Καρδιά του σκότους», του Τζόζεφ Κόνραντ και στο «Αποκάλυψη τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Το έργο εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το «ξένο», ασκεί κριτική στον οικονομικό και στρατιωτικό επεκτατισμό, και συνδυάζει την υπαρξιακή αγωνία του μυθιστορήματος με την παρωδία.

Κλείσιμο
Ο Βόλφραμ Λοτς (1981) είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γερμανούς δραματουργούς της νέας γενιάς, με κείμενα που προκαλούν και διευρύνουν τα όρια της θεατρικής γραφής. Το «Γελοίο σκότος» βραβεύτηκε ως το καλύτερο γερμανόφωνο έργο του 2015 από το περιοδικό “Theater Heute” και την επιτροπή των βραβείων Nestroy. Παρουσιάζεται δε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από μία νέα ομάδα ηθοποιών, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, από τις 16 Μαρτίου.

Info
Εθνικό Θέατρο, Πειραματική Σκηνή
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Μαρτίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 330 5074 και 210 723 4567
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης