Δύο υπέροχες Αθηναίες

Δύο υπέροχες Αθηναίες

Η Μαριάννα και η Ειρήνη Σκυλακάκη λατρεύουν την Αθήνα και το δείχνουν

Δύο υπέροχες Αθηναίες
Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να συναντηθούν τρεις νέες γυναίκες ένα πρωινό Πέμπτης στην Αθήνα; Σε ένα μαγαζί με ρούχα και αξεσουάρ στο κέντρο της πόλης, απαντώ μόνη μου στην ερώτηση και ξέρω ότι οι περισσότερες συμφωνείτε μαζί μου. Για αυτό και όταν συζητούσα με τη Μαριάννα και την Ειρήνη Σκυλακάκη
για το μέρος που θα βρισκόμασταν, το Neon Raum στη Λεωχάρους ήταν η τέλεια επιλογή.

Κλείσιμο


Η Μαριάννα και η Ειρήνη είναι δύο Αθηναίες που αγαπούν το Κέντρο, παρόλο που δεν έχουν μεγαλώσει σε αυτό. Τους αρέσει η κίνηση, ο ρυθμός της πόλης, τα μαγαζιά, τα φινετσάτα καφέ και οι πλανόδιοι μουσικοί. Τους αρέσουν τα χειροποίητα κοσμήματα και τα ρούχα του loft που επισκεφτήκαμε και όλες μαζί -πριν αρχίσουμε να μιλάμε για δουλειά- δοκιμάσαμε ελληνικές δημιουργίες, γελάσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις για τη μόδα, για την επέλαση του vintage, για τα σανδάλια που δεν αποχωριζόμαστε, αλλά και για τα ψηλοτάκουνα που κατά καιρούς κουβαλάμε στην τσάντα για τις βραδινές εξόδους.



Οι δύο αδελφές μοιάζουν πολύ, αλλά διαφέρουν εξίσου. Μεγαλύτερη κατά τρία χρόνια η νέα επιχειρηματίας Μαριάννα παρακολουθεί στενά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της Ειρήνης και την ενθαρρύνει περισσότερο από ό,τι τη συμβουλεύει. Οι δύο κόρες του πολιτικού Θόδωρου Σκυλακάκη είναι ιδιαίτερα δεμένες, αν και όπως μου αποκάλυψαν στον καφέ που ακολούθησε όταν ζούσαν στο Λονδίνο έδιναν ομηρικές μάχες.



Βλέπονται συχνά, έχουν κοινές παρέες και ακόμα και τώρα που η Ειρήνη ετοιμάζεται να ξαναζήσει για λίγο καιρό στο Λονδίνο η Μαριάννα επικροτεί την απόφασή της.
Η Ειρήνη πάντα αγαπούσε τη μουσική και όσο και αν προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα να τη συνδυάσει με την δικηγορία, αυτό κατέστη αδύνατον. Εκανε την πρακτική της, αλλά ήξερε ότι η προετοιμασία του τρίτου της δίσκου ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος που φεύγει για το Λονδίνο.



«Θέλω να δώσω μια πραγματική ευκαιρία στην πόλη κάνοντας αυτό που αγαπάω. Είμαι 25 χρόνων και ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω», αναφέρει η ίδια και θυμάται ότι όταν ζούσε στην Αγγλία ήταν κλεισμένη στο δωμάτιό της και διάβαζε για τη Νομική την ίδια ώρα που η Μαριάννα ήταν απόλυτα συντονισμένη με τους ρυθμούς της πόλης. Εξωστρεφής η μια, περισσότερο δοσμένη στη μουσική της η άλλη, τα δύο κορίτσια είναι σαν να συμπληρώνουν η μια την άλλη. «Το καλό είναι ότι παρέσερνε η μία την άλλη», παραδέχεται η Μαριάννα.



Η Ειρήνη τελείωσε τη Νομική και γύρισε πίσω, ενώ η Μαριάννα έμεινε συνολικά οκτώ χρονιά, εκ των οποίων τα τελευταία τρία εργάστηκε ως αναλύτρια στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs στο Λονδίνο. «Είναι πολύ σκληρό να δουλεύεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά και τρομερά ενδιαφέρον», αναφέρει η Μαριάννα και εξηγεί: «Οταν ξεκινάς την καριέρα σου εκεί, βλέπεις πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός και ξενερώνεις λίγο, αλλά από την άλλη μαθαίνεις πολύ γρήγορα πόσο καλός επαγγελματίας πρέπει να είσαι. Στην Ελλάδα σού παίρνει πολύ περισσότερο καιρό για να το καταλάβεις αυτό». Οσο όμως και να απολάμβανε τη ζωή στο Λονδίνο, η Μαριάννα είχε ήδη αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με κάτι δικό της και μάλιστα στην Αθήνα. Εφυγε για το εξωτερικό αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο και ανυπομονούσε να ζήσει στην πόλη σαν ενήλικη. Δεν ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει, αλλά σε πείσμα όλων γύρισε στην Αθήνα και άρχισε να το ψάχνει. Λίγο καιρό μετά είχε δημιουργηθεί η ΑθηΝΕΑ, ένα δωρεάν ημερήσιο newsletter που φτάνει κάθε μέρα στο inbox σου.



Η ΑθηΝΕΑ ξεκίνησε χωρίς η ίδια να το πολυσκεφτεί. Αρχισε να φτιάχνει ένα καθημερινό newsletter που έστελνε σε 20 άτομα και το οποίο αφορούσε θέματα της επικαιρότητας γραμμένα από εκείνη με τα αντίστοιχα links. «Διάβαζα τα νέα και δεν ήθελα να ξυπνάω και να χάνω τη μέρα ψάχνοντας σε δεκάδες ειδήσεις. Στην Αγγλία είναι πολύ συνηθισμένα τέτοια newsletter και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω και εδώ, αφού είδα ότι είχε τέτοια ανταπόκριση». Και έτσι γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 η ΑθηΝΕΑ, που σήμερα μετράει 2.500 συνδρομητές και ο κόσμος που την εμπιστεύεται συνεχώς αυξάνεται.



Οση ώρα μιλάμε για τη νέα επαγγελματική δραστηριότητα της Μαριάννας, η Ειρήνη ακούει προσεκτικά και γελάει. Μου εξομολογείται γελώντας ότι ενώ η αδερφή της είναι ψυχαναγκαστική και της βγαίνει σε καλό, εκείνη δεν είναι τόσο οργανωτική. Συμφωνώ μαζί της και αρχίζουμε ένα νέο κύκλο συζητήσεων για τα σχέδια της για το πόσο αγαπάει να παίζει μουσική στο Λονδίνο και να βλέπει ότι το κοινό καταλαβαίνει 100% τους στίχους των τραγουδιών της.

Και μετά η συζήτηση επανέρχεται στην Αθήνα και δεν φεύγει ποτέ από εκεί. Γιατί ανάμεσα σε δίσκους, μουσική, επιχειρηματικά νέα μιλήσαμε με τα κορίτσια για στέκια, καφέ, σειρές, φίλους και αγαπημένες συνοικίες της πόλης. Αγαπούν την Κυψέλη που είναι και το πατρικό του μπαμπά τους, το Θησείο και τα Πετράλωνα. Μεγάλωσαν στο Ψυχικό και τους έλειπε ο ρυθμός της πόλης που δεν είχαν ποτέ βιώσει. Στο Λονδίνο έμειναν σε γειτονιά γεμάτη ζωή και ήθελαν να κάνουν το ίδιο και στην Αθήνα. Για αυτό ζουν στο Κέντρο και τους αρέσει να περπατάνε στα στενά της Πλάκας. Για τον ίδιο λόγο και το newsletter της Μαριάννας πήρε το όνομα ΑθηΝΕΑ. Η Ειρήνη δεν έχει σκοπό να αποκοπεί από την πόλη της: «Εδώ είναι η έδρα μου», λέει ξεκάθαρα και ήδη νοσταλγεί την πόλη πριν ακόμα φύγει από αυτή.



Ανάμεσα σε αλλά κοινά που βρήκαμε ήταν και τα «Υπέροχα πλάσματα», η σειρά του Alpha που περιέγραφε με τον πιο γλαφυρό τρόπο πώς ζει μια παρέα στην Αθήνα χωρίς να έχει απαραίτητα πολλά λεφτά. Τα κορίτσια έβλεπαν τη σειρά όταν ζούσαν στον Λονδίνο και νοσταλγούσαν τα πάτρια εδάφη. Το κέφι των τριών φίλων της σειράς έδειχνε και συνεχίζει να δείχνει ότι οι παρέες σε αυτή την πόλη πάντα θα μεγαλουργούν. Τα στέκια μπορεί να άλλαξαν λίγο, οι θαμώνες της Πλατείας Μαβίλη να κατέβηκαν προς τα Πετράλωνα, αλλά το κέφι δεν χάθηκε ποτέ. Και τα κορίτσια είναι από τις Αθηναίες που σε καμία περίπτωση δεν θα απαλλαγούν από αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης