Αυστρία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποια μουσουλμάνα φορά μπούρκα

Αυστρία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποια μουσουλμάνα φορά μπούρκα

Ένας Γάλλος επιχειρηματίας έχει προσφερθεί να πληρώνει όλα τα πρόστιμα - Αν της το ζητήσουν οι αστυνομικοί, είναι υποχρεωμένη να βγάλει τη μπούρκα κατευθείαν - Όσες αρνούνται θα μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα

Αυστρία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποια μουσουλμάνα φορά μπούρκα
Καμπάνια εναντίον των μουσουλμάνων φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Αυστρίας, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιndependent, έχει εκδώσει αφίσες και φυλλάδια που απειλούν ευθέως τις γυναίκες που συνεχίζουν να φορούν μπούρκα παρά την απαγόρευση που θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου.

Με βάση τη νέα «πολιτική ενσωμάτωσης», όποια γυναίκα καλύπτει το πρόσωπό της σε δημόσιο χώρο θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και 150 ευρώ ενώ αν της το ζητήσουν οι αστυνομικοί, είναι υποχρεωμένη να βγάλει τη μπούρκα κατευθείαν. Όσες αρνούνται θα μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως το κοινοβούλιο της Αυστρίας ενέκρινε την απαγόρευση το Μάιο παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μουσουλμανικών ομάδων αλλά και την αντίθεση διάφορων πολιτικών φορέων. Η απαγόρευση περιλαμβάνει τη χρήση της μπούρκας και του νικάμπ σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των δικαστηρίων, των σχολείων και των μεταφορικών μέσων. Η απαγόρευση επιπλέον τεχνικά θα ισχύει για όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει κάλυψη του προσώπου ακόμα και όταν πρόκειται για χειρουργικές μάσκες.

Κλείσιμο
Οι επικριτές χαρακτηρίζουν την κίνηση της κυβέρνησης «σπασμωδική», ενώ διοργανώνουν δημόσιες διαμαρτυρίες. Ήδη χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους της Βιέννης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές δηλώνουν πως η κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς να υφίσταται διακρίσεις λόγω της καταγωγής ή της ενδυμασίας της.Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας, παράλληλα, επισημαίνει πως η απαγόρευση έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική δημοκρατία της χώρας και τα «θεμελιώδη δικαιώματα της ελευθερίας της συνείδησης και της ελευθερίας της ιδιωτικής ζωής».

Στο μεταξύ, ένας Γάλλος επιχειρηματίας δεσμεύτηκε να πληρώσει όλα τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις γυναίκες που φορούν μπούρκα στην Αυστρία. Ο Rachid Nekkaz, ο οποίος ήδη έχει καταβάλλει ποσά για την κάλυψη των γυναικών συγκρούστηκε έντονα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Sebastian Kurz.

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω όλες τις μουσουλμάνες στην Ευρώπη και τώρα αυτές στην Αυστρία, θα είμαι πάντα δίπλα τους για να πληρώνω τα πρόστιμα», ανέφερε ο Nekkaz σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης. Ο επενδυτής, ο οποίος έχει αμύθητη κληρονομιά, δήλωσε ότι ήδη έχει δαπανήσει περίπου 300.000 ευρώ για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μουσουλμάνες στη Γαλλία αλλά και το Βέλγιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης