Ο Τραμπ επιμένει: Χρειαζόμαστε τη σκληρή εκδοχή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος

Ο Τραμπ επιμένει: Χρειαζόμαστε τη σκληρή εκδοχή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος

Εγώ θα το λέω όπως είναι, ταξιδιωτική απαγόρευση, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπολύοντας επίθεση στη δικαιοσύνη και ασκώντας κριτική στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο Τραμπ επιμένει: Χρειαζόμαστε τη σκληρή εκδοχή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος
Αμετακίνητος στη θέση του ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί στις ΗΠΑ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα και μάλιστα στην αρχική σκληρότερη εκδοχή του εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter το μεσημέρι της Δευτέρας στη σκιά της νέας τρομοκρατικής
επίθεσης στο Λονδίνο.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι παρά τους όρους που μπορεί να χρησιμοποιούν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια «εγώ θα το λέω όπως είναι και όπως το χρειαζόμαστε: μια ταξιδιωτική απαγόρευση».

Επέκρινε, δε, το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιλογή του να παρουσιάσει στο ανώτατο δικαστήριο μια πιο «light» εκδοχή του διατάγματος αυτού.
Κλείσιμο

Όπως έγραψε «το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσει να υπάρξει πιο γρήγορα η ακρόαση της ηπιότερης εκδοχής της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από το Ανώτατο Δικαστήριο και να ζητήσει μια πιο σκληρή εκδοχή».

Διαβεβαιώνει, τέλος, τους Αμερικανούς ότι «σε κάθε γεγονός θέτουμε υπό εξονυχιστικό έλεγχο όσους μπαίνουν στις ΗΠΑ προκειμένου να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή» ενώ επιτίθεται ξανά στη δικαιοσύνη καταλήγοντας ότι «τα δικαστήρια είναι αργά και πολιτικά».

Οι αναρτήσεις του Τραμπ στο Twitter:









Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο διάταγμα και στην πρώτη αντίδρασή του, το βράδυ του Σαββάτου, για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που άφησε πίσω της επτά νεκρούς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης