Υεμένη: Απελπισμένοι άνθρωποι ψάχνουν για φαγητό στις χωματερές

Υεμένη: Απελπισμένοι άνθρωποι ψάχνουν για φαγητό στις χωματερές

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 370.000 παιδιά κινδυνεύουν από υποσιτισμό και δύο εκατομμύρια παιδιά δεν πάνε σχολείο εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου

Υεμένη: Απελπισμένοι άνθρωποι ψάχνουν για φαγητό στις χωματερές
Ο λιμός και η φτώχεια στην Υεμένη, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που άρχισε το 2015, έχουν αναγκάσει πολλούς απελπισμένους ανθρώπους να αναζητούν φαγητό στα σκουπίδια. Ένας 45χρονος πατέρας, που προσπαθεί να βρει τρόφιμα για την δεκαμελή οικογένειά του και ένας 12χρονος ζητιάνος, που στηρίζει τα τέσσερα αδέλφια του, μίλησαν στο ειδησεογραφικό δίκτυο al-Jazeera και δήλωσαν ότι ψάχνουν για φαγητό στις χωματερές προκειμένου να επιβιώσουν.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι 370.000 παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με τον λιμό και δύο εκατομμύρια δεν πηγαίνουν σχολείο εξαιτίας του πολέμου. Από το 2015, που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην χώρα της Αραβικής Χερσονήσου μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των υποστηρικτών του προέδρου Αμπντ Ραμπ Μανσούρ Χαντί, έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα 10.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 4.000 άμαχοι.



Ο Mahdi Abdulla από μια γειτονιά της Σαναά γυρίζει κάθε μέρα στην πόλη και ψάχνει στα σκουπίδια να βρει τρόφιμα για την δεκαμελή οικογένειά του. Ο ίδιος, δηλώνει στο al-Jazeera: «
Κλείσιμο
Για αρκετούς μήνες είμαι χωρίς δουλειά, δεν έχω κερδίσει ούτε ένα ριάλ. Αυτό με έχει αναγκάσει να θέλω να εξασφαλίσω την οικογένειά μου με κάθε τρόπο, ακόμα και να ψάχνω για φαγητό στις χωματερές ή να ζητάω βοήθεια από τους ανθρώπους».

Ο 12χρονος Bashar, θύμα της επισιτιστικής κρίσης στην χώρα, ζητιανεύει και ψάχνει και αυτός για φαγητό στα σκουπίδια. Ο ανήλικος ζητιάνος δήλωσε: «Βγαίνω κάθε μέρα στο δρόμο και ζητάω βοήθεια από τους ανθρώπους, άλλοι μου δίνουν χρήματα και άλλοι όχι. Έχω τέσσερα αδέλφια και ο πατέρας μου πέθανε πριν μερικούς μήνες».

Ο οικονομολόγος Ahmed Shamakh αναφέρει: «Η ανάπτυξη σταμάτησε στη χώρα. Οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Αυτό συνέβαλε στην αύξηση της επιδείνωσης της επισιτιστικής κατάστασης στην Υεμένη σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, εξαιτίας των συγκρούσεων πολλοί έχουν χάσει τις δουλειές τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης