Ιταλία: Οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό μας οφείλεται στους σεισμούς και το προσφυγικό

Ιταλία: Οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό μας οφείλεται στους σεισμούς και το προσφυγικό

Η ιταλική κυβέρνηση, ουσιαστικά, επαναλαμβάνει ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να ζητήσει να μην υπολογισθούν στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ του 2017 επτά δισ. ευρώ, που σχετίζονται με τις δαπάνες για το προσφυγικό και την αντισεισμική προστασία

Ιταλία: Οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό μας οφείλεται στους σεισμούς και το προσφυγικό
«Η απόκλιση από τους στόχους στους οποίους είχαμε δεσμευτεί εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις δαπάνες για τους σεισμούς και το προσφυγικό», έγραψε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε απαντητική επιστολή του προς τον ευρωπαίο επίτροπο Oικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
 
Ο Πάντοαν αναφέρει ότι μέχρι τις 26 Οκτωβρίου φέτος η ιταλική ακτοφυλακή και το ιταλικό ναυτικό διέσωσαν, νότια της Σικελίας, 156.705 ανθρώπους, και υπενθυμίζει ότι «πρόκειται για αριθμό υψηλότερο από εκείνο των ατόμων που διασώθηκαν καθ' όλο το 2015».
 
Η ιταλική κυβέρνηση, ουσιαστικά, επαναλαμβάνει ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να ζητήσει να μην υπολογισθούν στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ του 2017 επτά δισεκατομμύρια ευρώ, που σχετίζονται με τις δαπάνες για το προσφυγικό και την αντισεισμική προστασία.
 
Κλείσιμο
«Η χώρα μας πρέπει να προετοιμασθεί και να απαντήσει πιο αποτελεσματικά απ΄ότι στο παρελθόν στους συχνούς και καταστρεπτικούς σεισμούς που σημειώνονται», γράφει ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, και αναφέρει, παράλληλα, ότι για το επόμενο έτος η κυβέρνηση Ρέντσι έχει προγραμματίσει την πλήρη προσαρμογή σε αντισεισμικά κριτήρια 42.000 σχολικών κτηρίων.
 
Στα πρώτα σχόλιά τους, Ιταλοί αναλυτές αναφέρουν ότι μετά και τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι δύσκολο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει ότι η χώρα δεν πρέπει να δαπανήσει έκτακτα ποσά για να προστατέψει τους κατοίκους της από την απειλή του Εγκέλαδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης