Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες στοιβαγμένοι σε φορτηγάκι-ψυγείο

Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες στοιβαγμένοι σε φορτηγάκι-ψυγείο

Βρέθηκαν συνολικά 17 άτομα, τα οποία είχαν φτάσει στα όρια του θανάτου από το ψύχος

Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες στοιβαγμένοι σε φορτηγάκι-ψυγείο
Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε για τους Ιταλούς αστυνομικούς ο έλεγχος σε ένα ύποπτο φορτηγό-ψυγείο, στο εθνικό δίκτυο που οδηγεί στα σύνορα με τη Γαλλία. Όταν άνοιξαν την πόρτα του ψυγείου, αντίκρισαν μέσα στοιβαγμένους δεκάδες πρόσφυγες, η οποία είχαν παγώσει από το ψύχος.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Βεντιμίλια. Μέσα στο φορτηγό υπήρχαν συνολικά 17 άτομα, ένα εκ των οποίων δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε αρχίσει να πιστεύει πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες του, θα πέθαιναν από το ψύχος.

Κλείσιμο
Ο 39χρονος οδηγός συνελήφθη από την αστυνομία και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι πρόσφυγες ομολόγησαν ότι πλήρωσαν 50 ευρώ ο καθένας σε έναν Άραβα διακινητή, προκειμένου να τους φέρει σε επαφή με τον άνθρωπο που θα τους μετέφερε στη Γαλλία.

Η περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό, τον οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν «μίνι Καλαί». Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, αναζητώντας τρόπο να διαβούν τα σύνορα με τη Γαλλία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης