Αυστρία: Κατατέθηκε ψήφισμα για σταδιακή άρση των κυρώσεων προς τη Ρωσία

Αυστρία: Κατατέθηκε ψήφισμα για σταδιακή άρση των κυρώσεων προς τη Ρωσία

Το αίτημα, που προβλέπει σταδιακή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανάλογα με την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ, υπερψηφίστηκε από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το Λαϊκό, όπως και από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων

Αυστρία: Κατατέθηκε ψήφισμα για σταδιακή άρση των κυρώσεων προς τη Ρωσία
Υπέρ ενός βαθμιαίου τερματισμού των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας τάσσεται η Αυστρία, με σχετικό ψήφισμα της αυστριακής Βουλής με το οποίο αυτή στηρίζει το σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Το αίτημα, που προβλέπει σταδιακή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανάλογα με την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ, υπερψηφίστηκε από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το Λαϊκό, όπως και από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων.

Μιλώντας στη Βουλή, ο πρώτος αντιπρόεδρος της, ο Καρλχάιντς Κοπφ του Λαικού Κόμματος, επισήμανε πως οι Συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση της διένεξης μεταξύ της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών ελάχιστα έχουν εφαρμοστεί έως σήμερα. Οπως σημείωσε ο ίδιος, οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό και ως εκ τούτου πρέπει να εξεταστεί εάν με μία σταδιακή διαδικασία θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή των Συμφωνιών.

Κλείσιμο
Υπέρ μίας επιτήρησης της διαδικασίας υλοποίησης των Συμφωνιών τάχθηκε στην ομιλία του ο καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε τη λύπη του που οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας παρατάθηκαν πρόσφατα χωρίς να προηγηθεί κάποια συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να ενισχυθούν οι επαφές με τη Ρωσία.

Από την πλευρά του, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, κατέθεσε δικό του αίτημα με το οποίο ζητούσε από την αυστριακή κυβέρνηση να απαιτήσει την άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αίτημα που δεν υποστηρίχθηκε από καμία άλλη παράταξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης