Οργή Τουρκίας για Αμερικανούς στρατιώτες που φορούν κουρδικά διακριτικά

Οργή Τουρκίας για Αμερικανούς στρατιώτες που φορούν κουρδικά διακριτικά

Για απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά μιας συμμάχου χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας πως είναι αδύνατο για την Άγκυρα να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση

Οργή Τουρκίας για Αμερικανούς στρατιώτες που φορούν κουρδικά διακριτικά
Την έντονη ενόχληση της Τουρκίας έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ να φορούν τα διακριτικά Kούρδων ανταρτών της Συρίας, ομάδα που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Για απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά μιας συμμάχου χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας πως είναι αδύνατο για την Άγκυρα να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. 

Κλείσιμο


"Είναι αδύνατο για την Τουρκία να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά και υποκρισία" , υποστήριξε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. 

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αν και απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στις επίμαχες φωτογραφίες, δήλωσε ότι δεν είναι σπάνιο για άνδρες των αμερικανικών δυνάμεων να φορούν άλλα διακριτικά όταν βρίσκονται στο εξωτερικό καθώς αυτό τους επιτρέπει να ταιριάζουν καλύτερα με την τοπική κοινωνία για λόγους ασφαλείας.

"Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, όταν επιχειρούν σε ορισμένες περιοχές, κάνουν αυτό που μπορούν ώστε να αναμειγνύονται με την κοινωνία και να βελτιώσουν τη δική τους προστασία και ασφάλεια", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τιμ Κουκ.



Το ζήτημα των Κούρδων ανταρτών της Συρίας αποτελεί σοβαρό «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας από τα τέλη του 2015. Οι ΗΠΑ βλέπουν τις κουρδικές δυνάμεις (YPG) ως αξιόπιστη δύναμη στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών, ενώ αντιθέτως η Άγκυρα θεωρεί τους αντάρτες ως τρομοκράτες που συνδέονται με το PKK.

Οι φωτογραφίες πάρθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη επιχείρηση που έχουν εξαπολύσει οι Κούρδοι αντάρτες εναντίον της Ράκα, της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης