«Happy Birthday» με τανγκό για τον Πάπα

«Happy Birthday» με τανγκό για τον Πάπα

Σήμερα ο Ποντίφικας γίνεται 78 - Εκατομμύρια Ιταλοί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να χορέψουν προς τιμή του - Δείτε βίντεο με τον Πάπα να σβήνει τα κεράκια στην τούρτα


«Happy Birthday» με τανγκό για τον Πάπα
Χορεύοντας τανγκό, εκατομμύρια Ιταλοί θα δώσουν σήμερα το «παρών» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην «καρδιά» της Ρώμης, για να γιορτάσουν τα 78ά γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation», ο Ποντίφικας έχει σήμερα την τιμητική του και πολλοί είναι αυτοί που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των social media: να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και να προσφέρουν ένα χορευτικό θέαμα, ως γενέθλιο δώρο, στον Πάπα Βεργκόλιο. Δεν θα είναι μόνο Ιταλοί που θα χορέψουν στους ρυθμούς του αισθησιακού χορού για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου αλλά και πολίτες άλλων χωρών που έχουν αδυναμία στο ταγκό.

Από νωρίς το πρωί, τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια και, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, όσοι δεν θα λικνιστούν στους χορούς της μουσικής, θα έχουν την χαρά να ευχηθούν «Χρόνια Πολλά» από κοντά στον Ποντίφικα.

Κλείσιμο
«Ο χορός μας θα είναι το δώρο μας προς τον Ποντίφικα», δήλωσε η καθηγήτρια χορού, Κριστίνα Καρμοράνι από το Κονβεντέλο, που είχε την ιδέα να δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook, υπό τον τίτλο: «Ένα ταγκό για τον Φραγκίσκο» καλώντας τους χορευτές αλλά και τους λάτρεις του ταγκό, να λικνιστούν στους ρυθμούς της μουσικής, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, φορώντας ένα λευκό φουλάρι. 

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχει τέτοια απήχηση η πρωτοβουλία αυτή. Μέχρι τώρα, 3.200 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα βρίσκονται σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου», δήλωσε η Κριστίνα στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Ήθελα να κάνω τον Πάπα Φραγκίσκο να αισθανθεί την ημέρα των γενεθλίων του σαν είναι στο σπίτι του, στην Αργεντινή. Εξάλλου, ο Πάπας Μπεργκόλιο ουδέποτε έκρυψε την αγάπη του για το ταγκό».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης