Το πράσινο τσάι και το τζόκινγκ «όπλα» κατά του Αλτσχάιμερ!

Το πράσινο τσάι και το τζόκινγκ «όπλα» κατά του Αλτσχάιμερ!

Σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με το τζόκινγκ, επιδρούν προληπτικά κατά της νόσου, αλλά επιβραδύνουν και την εξέλιξή της

Το πράσινο τσάι και το τζόκινγκ «όπλα» κατά του Αλτσχάιμερ!
To πράσινο τσάι και το τρέξιμο θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την άνοια, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών  επιστημόνων. 



Κλείσιμο
Η κατανάλωση του συγκεκριμένου αφεψήματος σε συνδυασμό με το τζόκινγκ, όχι μόνο λειτουργούν προληπτικά κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, αλλά και μπορούν να καθυστερήσουν την εξέλιξή της. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού φρενάρει την εξέλιξη της άνοιας, όταν όμως συνδυάζεται με σωματική δραστηριότητα.

Πειράματα που έγιναν σε τρωκτικά έδειξαν ότι, η άσκηση μετά την πρόσληψη του εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού (EGC ), είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία και τη διατήρηση της μνήμης.

Οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου θεωρούν ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή περαιτέρω μελετών σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του εκχυλίσματος του πράσινου τσαγιού με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για νέες θεραπείες κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ. 

"Η χορήγηση αυτού του εκχυλίσματος, καθώς και η σωματική άσκηση, βελτίωσαν νοητικές βλάβες που προκαλούνται από τη νόσο Ατλσχάιμερ", υπογραμμίζει η καθηγήτρια Βιοχημείας στο πανεπιστήμιο του Μισούρι, Γκρέις Σαν.

Στα πορίσματα της μελέτης, που  δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση "Journal of Alzheimer's Disease", αναφέρονται επίσης μερικές από τις θαυματουργές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Η κατανάλωση πράσινο τσαγιού εμποδίζει την συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες βοηθώντας στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου,  φρενάρει τη ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης