Apple: Το iPhone 6 θα έχει οθόνη από ζαφείρι και φορτίζει με ηλιακή ενέργεια

Apple: Το iPhone 6 θα έχει οθόνη από ζαφείρι και φορτίζει με ηλιακή ενέργεια

Μια μικρή «ανάσα» για το περιβάλλον από τον τεχνολογικό κολοσσό που στόχο έχει όλα τα κέντρα δεδομένων του να λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Apple: Το iPhone 6 θα έχει οθόνη από ζαφείρι και φορτίζει με ηλιακή ενέργεια
Πιστή στην «πράσινη» στροφή του ο κορυφαίος τεχνολογικός κολοσσός, η Apple, κατασκευάζει νέες συσκευές iphone που θα φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια. 

Συγκεκριμένα, το iphone6 θα επαναφορτίζει τη μπαταρία του, απορροφώντας το φως του ηλίου, ενώ η οθόνη του θα είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλο ζαφειριού, με ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα, τα οποία θα παραχθούν στη βασική μονάδα παραγωγής της στην Αριζόνα. 

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην τεχνολογία, καθώς εκτός του ότι τα νέα σχέδια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, είναι και πιο ανθεκτικά. Το γυαλί από ζαφείρι θεωρείται περίπου τρεις φορές πιο ανθεκτικό από το Gorilla, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά smartphones, ενώ αντίστοιχη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής κυρίως για αεροναυπηγικές, στρατιωτικές και ιατρικές συσκευές.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι, η Apple έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων και κυρίως της Greenpeace, κατηγορούμενη ότι τροφοδοτεί το λεγόμενο «σύννεφο», όπου αποθηκεύουμε φωτογραφίες, βίντεο ή e-mail, με άνθρακα και πυρηνική ενέργεια. Παράλληλα, έχει κατηγορηθεί ότι μετακινεί τις εγκαταστάσεις της σε περιοχές όπου ο άνθρακας αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας, όπως για παράδειγμα η Βιρτζίνια και η Βόρεια Καρολίνα. 

«Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας περιμένουν από εμάς να πράξουμε το σωστό γι' αυτά τα θέματα» δηλώνει η αρμόδια της εταιρείας για τα περιβαλλοντικά θέματα, Lisa Jackson, τονίζοντας ότι πλέον η λήψη μια εφαρμογής ή ενός βίντεο στο iphone, δεν θα συμβάλλει στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης