Φαν Ντερ Σαρ: «Γι’ αυτό ο Ρονάλντο έγινε καλύτερος από τον Ρούνεϊ»

Ο Ολλανδός παλαίμαχος τερματοφύλακας που ήταν συμπαίκτης και με τους δύο εξήγησε γιατί ο Πορτογάλος ξεπέρασε τον Άγγλο επιθετικό

Την ώρα που τα δικά τους αστέρια ανέτειλαν το δικό του έδυε, ωστόσο πρόλαβε να πανηγυρίσει μαζί τους αρκετές κατακτήσεις τίτλων με αποκορύφωμα το Champions League στον τελικό της Μόσχας (νίκη στα πέναλτι επί της Τσέλσι).

Ο Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ πλέον δουλεύει για τη μεγάλη του αγάπη τον Άγιαξ, ωστόσο παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό FourFourTwo όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν τελικά αυτός που ξεπέρασε τον Γουέιν Ρούνει κι έγινε ο παίκτης που θαυμάζει όλος ο κόσμος σήμερα.

Ο παλαίμαχος Ολλανδός όχι μόνο δεν απέφυγε την απάντηση, αλλά έδειξε ξεκάθαρα το γιατί.

«Κι οι δύο δούλευαν απίστευτα σκληρά μέσα στο γήπεδο, αλλά ο Κριστιάνο το πήγε ένα βήμα παραπάνω! Εκτός γηπέδου ο Ρονάλντο συγκεντρωνόταν σε όλες τις λεπτομέρειες σε μεγάλο βαθμό, όπως για παράδειγμα το να ξεκουράζεται όσο και όπως πρέπει, αλλά και το να δυναμώνει το σώμα του», είπε αρχικά δίνοντας μια πρώτη εξήγηση και συμπλήρωσε:

«Μετά από τις προπονήσεις πολλές φορές καθόταν και δούλευε στις εκτελέσεις φάουλ και συχνά μου ζητούσε να καθίσω στο τέρμα. Εγώ δεν ήμουν τόσο νέος και προσπαθούσα να το αποφύγω ή να τον ιντριγκάρω λέγοντας του να πάρει έναν τερματοφύλακα από την ομάδα Νέων γιατί εμένα δεν μπορούσε να με νικήσει, αλλά αυτός πάντα επέμενε».

Μάλιστα ο Βαν Ντερ Σαρ αποθέωσε τον Ρονάλντο και για τον χαρακτήρα του. «Ο Κριστιάνο είναι πραγματικά ένας πολύ ωραίος τύπος. Κι η άποψη που έχει δημιουργηθεί στους περισσότερους για τον χαρακτήρα του είναι πραγματικα λανθασμένη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr