Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής Διαφάνειας

Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής Διαφάνειας

Η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έσπευσε να ενημερώσει για τις διαθέσεις της εγείροντας ζήτημα νομιμότητας του αιτήματος

Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής Διαφάνειας
Την ερχόμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη συζήτηση του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας να εξεταστεί η προβληματική υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου έσπευσε να ενημερώσει για τις διαθέσεις της εγείροντας ζήτημα νομιμότητας του αιτήματος.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) υπενθύμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε στις 29.11 «αίτημα για σύγκληση της επιτροπής Θεσμών για το θέμα πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία. Είχαμε διατυπώσει διεξοδικά τους λόγους που ζητήσαμε την σύγκληση της επιτροπής και την κλήση των αρμόδιων υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών» και ζήτησε από το προεδρείο «Να μας ορίσετε ημερομηνία την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα».

«Θέλετε να ορίσουμε ημερομηνία και πότε θα έρθουν οι υπουργοί;» αντέδρασε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και μετά την καταφατική απάντηση του κ. Τραγάκη, συνέχισε « αυτό δεν γίνεται χωρίς συζήτηση. Δεν γίνεται. Να καλέσουμε εδώ υπουργούς και να ξεμαλλιαστούμε χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση για το αν είναι νόμιμο; Δεν γίνεται. Θα ορίσουμε μια νέα συνεδρίαση για την συζήτηση του αιτήματός σας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης